Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4443 / Fuji X-Pro1, e den helt värdelös nu när 2:an kommit?

Frisören

För visst har det kommit en hel del finesser i den nya Fuji X-Pro2:an! Men å andra sidan, 1:an har ju funkat några år, så vad e det stora problemet! Nu har jag faktiskt funderingar på en X-Pro1, och en av orsakerna är att jag ser litet dåligt i en elektroniskt sökare när det e solsken, tex mitt på dagen och speciellt på snöytor när det e sol! Men att köpa en ny kamera, eller gammal, tex X-Pro1, för den anledningen de e väl kanske å ta i litet....?
Men å andra sidan, X-Pro1 har blivit litet billigare nu när 2:an kommit..
Återvinning! :) 


För er som vill bli en medveten konsument i den här röran av att man ständigt måste välja, eller ta ställning, så lyssnade jag på ett program i går! På P1 såklart! :) "Oförnuft och känsla!"

Bla, så håller vi ofta på de företag som ständigt förser oss med nya prylar, och blir sura på dom som påpekar hur vi konsumerar! Vi blir alltså sura på dom som säger litet sanning! ;) "E du så bra själv då!" ;)

Har ni inte tid att lyssna på hela programmet, så gå in vid spelade 20 minuter där kommer en del intressanta saker! ;)


Men för att återgå till Fuji X-Pro1, jag skall försöka testa en 1:a med ett manuellt Leicaobjektiv i alla fall! Då får jag se!

Ha en bra dag!

/Bengan

Inlagt 2016-07-05 09:04 | Läst 1202 ggr. | Permalink
Köp du en X-Pro1! Jag har en och den fungerar bra för gatufoto bara man förfokuserar. Bildkvaliteten är utmärkt och 16Mp räcker gott och väl. Den som visas genom den optiska sökaren är inte alltid helt överensstämmande med verkligheten jämt men så är det väl med riktiga mätsökarkameror också? Det är överlag en trevlig kamera.
Mvh
Fredrik
Vi har faktiskt en i väldigt gott skick som vi funderar på att sälja :)

MVH
Dawid
Bengan: Ja, nu får du köpa ny kamera igen ;)

Den har man hört många ggr, först var kameran jättebra, fram tills en ny modell kom ut, då var den gamla plötsligt jättedålig ;)

Annat var det på den gamla goda analoga tiden, då kunde man ha samma m-leica tio, tjugo år och mer, trots att det kommit ut en ny modell ;)
Jag använder nästan bara begagnade kameror. :-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg