Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4442 / Funderingar om det "fotografiska samtalet"!

Kommer ihåg för några år sedan då några här på Fotosidan startade upp det Fotografiska samtalet, men det rann ut i sanden av olika skäl! Och jag tror det e svårt att föra en bra dialog "brevledes" om man inte är en väldigt duktig brevskrivare! Så det mesta av det sk fotografiska samtalet här sker nog via kommentarer på bilder! Tänkte på det nyss när jag såg en kommentar typ, "Tycker inte bilden tillför mig något!"
Man skulle ju kunna överföra en del av det här "fotografiska samtalet" till musikens värld, eller poesins värld, eller även till matens värld, för att förtydliga det hela! Om någon lyssnar på ett musikstycke och någon tycker att det inte tillför någon nå't, så kan man i första steget tänka sig att musiksmaken är olika! Eller för att gå aningen litet längre, musiksmaken kanske e olika utvecklad! (För att inte säga något för mycket upphetsande)

Om nu inte tanken är att alla skall gilla likadan musik eller likadan mat!
Eller att det finns en bildnorm! Som alla skall kunna förstå! Enkelt och koncist!

Så kommentaren, "bilden tillför inte mig något", tillför nog inte det fotografiska samtalet speciellt mycket heller, utan e nog bara för att någon vill säga något, nu när det går att säga nå't på internet!

Så jag tror att det fotografiska samtalet ofta förs på en annan plats! I morgon tex på ett fik i Södertälje! (De va ett fotofika hos Affe nere vid Hornstull också i morgon, men man kan inte vara på två ställen samtidigt tyvärr)

Men kommentera, bara för att det går att kommentera, det kan man göra på Fotosidan hela tiden! ;)

Dagens samtalsfotografiska reflektion! 

/Bengan

Ps. Bilden ovan e tagen med den Ryska originalrussaren, å inte med Lomographykopian! :)

Inlagt 2016-07-04 22:21 | Läst 1332 ggr. | Permalink
"Tycker inte bilden tillför mig något" är en ytterligt platt kommentar. Kommer mig att tänka på bonden på sockenstämman som begärde ordet och sedan sa: "Jag har inget te säge, men jag kan inte tige. Det var bara det jag ville säge."

Just denna bild är bland mycket annat tekniskt intressant. Tänker på det för att jag just installerat The Nik Collection i Lightroom. Vad du gjort med bilden törs jag inte gissa, men himlen är lite grand som den blev på gammaldags film när man satte rödfilter på kameran.
Svar från Benganbus 2016-07-05 09:07
Tack för de upplyftande orden från bonden på sockenstämman! :) :)
/Bengan
Inget glamoröst motiv som påverkar gillandet, ett enkelt konstaternade av 2så här ver det just då" - men snyggt med kraftfullheten i (pga) underexponeringen!

-J!
Svar från Benganbus 2016-07-05 09:09
Tack Jörgen!
Bilden togs under ett relationsfrämjande samtal i går kväll då vi va ute på sista pinkrundan med Roffe!
Va bara tvungen att ta bilden! ;)
/B
SallyIV 2016-07-05 09:22
..och Roffe påpekade att du skulle underexponera under samtalet? ;-)

Hade varit kul att se detta på ISO 12 800 (för det var väl en Fuji?). Vi har ju olika filtereffekter i menyn, jag brukar köra på gul och sätta upp hög/lågdagrar mm till +2 för att smacka till mina jpg, jag sitter ju inte i efterbehandling.

-J!
Bengan: Schysst bild, trots oskärpan i kanterna ;)
Svar från Benganbus 2016-07-06 19:14
Tack Johan! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg