Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3433 / Intressant teknisk framtid liksom!

Å inga större nyheter precis! Alltså, under tiden vi har så himla kul med våra digitala grejer så händer det saker under ytan, "men då jag inte har nå't att dölja, så berör det inte mig!" ;)

Men jag tror att framtiden kommer att bli mycket intressant! (Inte bara med nya mobiler och kameror) För när företag registrerar vad jag handlar och var jag är när jag handlar, (för det gör man ju) så kan det ju ge bra service! Man ser vad jag brukar köpa, och var jag handlar, och då kan jag få rabatterbjudande! De e som en stor och snäll storebror som ger mig rabatt! Och billigt e ju bra! :)

Men, när jag söker det där jobbet, så skall dom ge fa'n i att samköra mina inköp av olika grejer och mat och spritvanor! För det e min privatsak vad jag gör på fritiden! Och i vilka butiker jag handlar! Och vilka åsikter jag har! Och vilka sjukdomar jag har haft! Vilka mediciner jag tar ut! Och en del annat vad gäller pengar, lån, böter osv!

De va en artikel i dag i DN om fler spännande framtidsmöjligheter! :)

.

De e litet kul på svaret om att tänka sig att använda ett aktivitetsarmband! Tror den som svarar har missuppfattat det hela, det här e inget armband man har på gymmet! ;)

.

Å då kan man väl tycka att precisionen verkar inte vara så bra! Men företagen kommer att använda dom ändå! :)

Hur som helst, lycka till i framtiden!

/Bengan

.behind sunglasses...?

Inlagt 2016-06-19 13:01 | Läst 1405 ggr. | Permalink
Framtiden är här och ditt inlägg sprider sig som ringar på vattnet ut i cyberrymden, där marknadens aktörer redan har registrerat innehållet och lagt till det tidigare insamlade material om dig.
Svar från Benganbus 2016-06-19 14:33
Nja, de e nog ganska utspritt fortfarande! Men det går lätt att samla ihop ett stort kakfat för den som vill!
På fejan och liknande så upptäcker min långsamt arbetande dator mycket mer än en ny och snabb dator!
De e ganska intressant att sitta och titta på "påläggen" som kommer in innan jag kommer ut! :)
Och vad dom små kakorna innehåller, det kan man bara gissa! ;)
/B
Vad göra?

Inte Facebook. Inte Instagram. Inte Google.

Har bytt till Duckduckgo som uppger att dom inte gör som Storebror. Det är faktiskt helt OK som sökmotor också, jag har googlat nån enstaka gång sen dess bara.

Har behållit Hotmail (som ad-free för 159:- per år och inga inloggningskrav). Att byta skulle bli jobbigt. Så Microsoft ser mig. Och så har jag ett gmailkonto som backup. Blev tvungen att skriva på Googles slemma policy för att komma åt det.

Storebror ser mig.
Svar från Benganbus 2016-06-19 23:17
Mycket av den här "övervakningen" sker "frivilligt", men kommer nog att bli ett krav framöver, om man vill ha ett jobb!
Flera USA-företag har det redan! :) Så inte folk går och drar benen efter sig på typ lager och liknande! Å det går att hålla koll på andra arbeten också, inte bara på lager! :)
De va skillnad när vi va på jobbet för en femton år sedan! ;)
/B
Måns H 2016-06-20 09:24
Jag klamrade mig fast vid arbetslivet så länge som möjligt och öppnade eget sen. Har portfolio på FS som företagets hemsida.

Har hjälpt till här och där och är ute och hälsar på. Många i pappersvändaryrkena har fått sämre arbetsmiljö. Trälhav för alla utom högsta chefen. Kontroll. Inga öppningsbara fönster mot det fria, varken fysiskt eller mentalt. Men inte överallt, det finns bättre ställen och en del har det väldigt fint ordnat.
Hej,
Om du skall undvika det mesta, så använd bara FS. Flytta sedan in i Darknet.
Roffe har nog redan gjort det.
Ha det bra
Bob
Svar från Benganbus 2016-06-19 23:11
Roffe kör den senaste stabila versionen av TOR, version: 2.2.35!
Han tycker jag också bör göra det! :)
/B
Måns H 2016-06-20 09:25
Är Roffes linje effektiv? Krypteringen som sådan antar jag drar till sig NSA:s intresse. Och gör väl allting trögare. Husses ide med kenningar är nåt att tänka på.
Det är för mycket slapphet i attityden till information, både från företag och myndigheter. Man ska ha ditt personnummer, men omsorgen om de uppgifter man knyter till denna info är uselt dålig. Jag minns ett fall med en kille som blev tagen av snuten för att han var efterlyst som en mentalsjuk som var på drift. Fast det var inte han, utan någon annan som hade hans personnummer uppskrivet på ett papper i fickan. När polisen tog honom kollade man aldrig att det var den person vars personnummer stod på papperslappen. Nå, denna info är inte riktigt fullständig, för jag minns inte detaljernna. Men visst är det himla bekvämt när man ska bli identifierad. Här i Canada är ett sådant system otänkbar, man har en mycket starkare känsla för privacy än i Sverige. Vill man registrera dig så ber man artigt och anger ett motiv. Jag var själv från början mycket negativ till införandet av personnummer och planerna på hur det skulle användas. Jag kände helt enkelt inte förtroende för människor och system som hanterade informationen. Men det har kommit för att stanna.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg