Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3310 / Blir man en bra fotolärare då man fotat mycket? Inte alls säkert!

Iliaden

Man kan nog också undra om en stor "fotoväska" betyder bra fotograf eller bra fotolärare? Eller "jag har fotat i femtio år, jag vet nog hur man skall fota!"  

Men det här e känsligt, speciellt när alla kan marknadsföra sig själva och sin kunskap via internet, och alla ligger nära en borderline vad gäller att bli kränkta om nå'n tycker nå't!

Hur skall man få tag på en bra fotolärare då!
De e en bra och svårt fråga! Jag tror man ofta ser teknikkunskap som viktigt för en lärare, istället för en pedagogisk, positivt upplyftande förmåga, som kan locka fram nya spännande saker hos eleven, och även se elevens möjligheter!

Den tekniskt kunnige "fotoläraren" kan bli uppmärksammad genom att tekniskt kunna förklara både kamera och hur hen sedan bygger upp bilden matematiskt! Linjer och gyllene snitt osv,  och med en stor fotoväska på det, så e fotoskolan igång! ;)

Så tyvärr så tror jag det finns många vilande förmågor bland oss fotografer, som inte hittat fram till någon positiv fotolärare som kan göra så fotografen växer! Utan i stället så e man kanske fast i en grupp, där man blir förkrympt och där den sk. negativa kritiken är allenarådande!
"Du skall inte tro att du e nå't!" 

Frigörande pedagogik e svår!
Och mycket, mycket svårare är det när "läraren" inte vet vad det betyder! ;)

/Bengan

Inlagt 2016-06-14 17:30 | Läst 1233 ggr. | Permalink
Jag upplever att många fotografer har svårt att öppna sitt sinne, att tänka utanför lådan, att acceptera att andra tänker annorlunda, att kanske acceptera att det är OK... Stackars Erik som vann pris som naturfotograf. Tänk vad folk blev arga... varför? Det är tyvärr så att jag tröttnar lite på all negativitet i tid och otid här på FS. Kärlek är trevligare. Härlig bild, som passar till din text.

Med vänlig hälsning, Peter
Att få en lärare som ger det man behöver är en stor nåd.

Själv har jag både haft bildlärare och jobbat som sådan. Svårt! Har provat videokurser i foto, men formatet har inte passat mig. Göran Segeholms bok Konsten att ta vinnande bilder är en favorit för mig.

Här på FS tycker jag att tonen är rätt så OK. Då nån kostar på sig en omsorgsfull kommentar blir jag glad om den är positiv och får lära mig nåt om den är negativ. Allt man gör är inte så där himla bra men det går att lära sig.

Bilden: Med tvekan godkänd om du tar bort det där lila oskarpa. Så låter förkrympande pedagogik. Mer upplyftande pedagogik försöker väl se det du såg, kanske en kontrast mellan stadsbibliotekets antikinspirerade relief och dagens ungdomar stormandes förbi. I samma riktning!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg