Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3290 / Bildmakare på Gnesta-Planket lördagen den 30 juli 2016

Här kommer namnen på de fotografer och bildmakare som kommer att finnas på Gnesta-Planket i år. (Det kan tillkomma en eller två fotografer) 

Jenny Ingemarsson
Eva Karlsson
Hanna Lindgren
Mats Alfredsson
Ronny Veervart
Johan Larsson
Michael Good
Joakim KE Johansson
Krister Kleréus
Micke Borg
Roger Hållquist
Mats Adsten
Moustafa Jano
Anders Engman
Dan Crona
Robert Eliasson
Jimmy Dovholt
Sten Lundin
Bengt Björkbom 

Jag tycker det är en intressant blandning av "bildmakare" i år!
Och som vanligt finns ett öppet plank och en kvalitetskameraloppis!

Så boka in Gnesta-Planket lördagen den 30 juli, mellan 11.00 och 15.00. Utställningen är mitt i centrala Gnesta, det finns butiker och matställen runt om utställningen på mycket nära gångavstånd. Kommunikationer är bla. Regionaltåg och Pendeltåg! Stationen ligger c:a femtio meter från utställningen. Parkering inom tjugo till femtio meter.

Väl mött i Gnesta lördagen den 30 juli!

/Bengan

Inlagt 2016-06-01 10:48 | Läst 3864 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
Förlåt om jag kommenterar. I framtiden kan du ju funder på att det bara är 15% tjejer.
Du driver en kulturhjärning. Grattis till alla fina fotografer som kommer.
Ha det bra
Bob
Svar från Benganbus 2016-06-01 22:10
Du behöver inte be om ursäkt Bob, för det är en intressant fråga om kvinnor, jag har fått frågan för några år sedan också. De e så att det e inte inte så många kvinnor fotar det som blivit litet av Gnesta-Plankets signum, människor, gatufoto och svartvitt. Jag har uppfattat det så när jag letat! Jag har under hösten och fram till nu tittat och sökt efter kvinnliga fotografer som fotar i den här litet, kalla det för "människonärgångna fotostilen", men har inte hittat så speciellt många. Och jag vet att det här kan vara en känsligt fråga, så jag har letat extra!
Men det känns inte rätt att ta ut kvinnor bara för att dom e kvinnor!
Det blir litet konstigt då.
/B
Alf-Magnus 2016-06-01 22:45
Inte för att jagbet hur det exakt serum på utbildningarna men mitt intryck är att tjejerna dominerar. Sen kan det också var som så att tjejer inte behöver hävda sig på samma såt som vi mediokers män
gatosi 2016-06-02 06:44
Jag kom förbi förra året och kan inte komma ihåg att t.ex. svart-vitt var ett krav. Men om det är så att profilen är så pass skarp att det till 80% bara finns plats för de goda gamla kompisarna så bör den kanske ses över? Det finns ju fler sätt att fota människor på i dokumentärt syfte än just hardcore GF. När ska Anne-Sophie Enberg få ställa ut? Kan inte komma ihåg att hennes namn var med de senaste åren.
Det där såg ju spännande ut! Kanske man kan klämma in en resa till Gnesta i programmet?
/Niklas
Svar från Benganbus 2016-06-01 22:11
Gnesta e ett måste! ;)
/B
Intressant gäng. Lite ocentralt sett från Ludvika bara.
Svar från Benganbus 2016-06-01 22:14
Tack! Men du har ju en annan mycket intressant utställning på närmare håll, även där med inblandning av medlemmar från Fotosidan.
/B
Blir säkert fint i år Bengan, jag skall försöka ta mig dit som åskådare i alla fall i tillfällig brist på inspiration med mina egna bilder. :)
/Affe
Svar från Benganbus 2016-06-02 08:04
Katja!
Alla kan inte vara nöjda! Då får jag skaffa ett flera kilometer långt plank! Och man kan nog inte tillfredställa alla smakriktningar ändå! För alla har sina favoriter! Bildsmaken e olika kort sagt, det har vi märkt via andra diskussioner här på Fotosidan!

Å en bakgrund till Gnesta-Planket:
Jag hittade en tom plankvägg i Gnesta 2010 och tänkte att här kan man ha en fotoutställning, frågade ägarna av husväggarna om vi fick hänga bilder på väggarna en dag om året, kontaktade kommunen och berättade om planerna, kontaktade några lokala tidningar och bad dom skriva om planket, bad fyra fotovänner vara med med sina bilder på den första utställningen! Å jag tyckte det funkade, och så va Gnesta-Planket igång!
På gott och ont! ;)
gatosi 2016-06-02 14:36
Du får så klart göra hur du vill. Tar man initiativet så har man all rätt i världen. Men argumentet att det inte finns tillräckligt med tjejer som kan vara intressanta även för ditt plank köper jag bara inte. Klart att man aldrig hittar svamp om man ogillar skogen och bara vill sitta på stranden.
gatosi 2016-06-02 16:04
P.S. Om det nu skall vara svart-vitt kan du ju också kolla in Katja Tanhua.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg