Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3289 / Uppstartsmeditation! Inte med Sverige i tiden liksom!

Eller att inte vara riktigt med i tiden men ändå tycka att det är Ok!
Att ha hjälpmedel så det går fort med det man skall göra känner nog de flesta igen! På jobbet, på fritiden, i hemmet, i bilen och här i vårt fall e det ju mycket automatik i våra kameror! Så det går fort att ta bilden! Så man slipper hålla på att tänka på något ovidkommande, utan kan direkt komponera bilden! Och då blir det såklart massor av väl genomtänkta kompositioner när man får så mycket tid över för det! Och många bilder! 

.

Ok, men nu va det väl om uppstartsmeditation va? Just det!
Jag har en dator med Windovs XP och ganska litet internminne, och då tar det en viss tid att starta upp datorna! Maskinen verkar i lugn och ro kolla allt som laddas in! Det ser jag i små textremsor nedtill! Och det tar tid! De e rubicon, facebook, cache-minne, apis. google och en massa annat smått och gott! Och väl inne på Fotosidan kommer en massa annat, banner.id, mm, mm! :)

Under tiden jag sitter och väntar, så tittar jag ut genom fönstret, de blir meditation liksom, jag tittar på träd buskar, och ser vad fint gullregnet är just nu, men även annat, typ vädret! Så plötsligt e maskinen beredd att arbeta, dags att vakna alltså efter den lilla morgonmeditationen! :)

Nu vet jag att det finns nya Turingmaskiner, reklambladen e fulla av dom! Nya, med större minne och snabbare processor! Men så länge den här Turingmaskinen funkar, varför byta? Ok, jag vet att jag inte får in appar som hjälper mig att göra mina svartvita bilder ännu bättre, men jag e nöjd med de svartvita bilder jag får idag! Och visst får jag påpekanden och frågor! "Varför inte köpa en ny dator så går det fortare?"

Men får väl hålla med om, att om gjorde alla så här, behöll sina gamla saker litet längre, även på andra plan, hur skulle det gå med tillväxten i Sverige och världen? Jag bara undrar!!

Onsdagsfunderingar i en tid då det finns massor av snabba hjälpmedel till en bättre värld!

Å så Tårtan idag!

/Bengan

Ps. Å så saknar jag några bloggare här på Fotosidan, tex bloggare som fotade analogt med M Leica, en annan bloggare som bloggade om resor till kompisar i Skåne, å så va de va bloggare som även mitt i fotografin undrade om tillståndet i samhället, bloggar som skapade kommentarer! Jag lovar!! Intressanta saker liksom!

Nu e nog bloggande mest som en bildpool! Litet snack och mycket verkstad! Snabbt och fort upp med en massa bilder! Inget provocerande heller! Alla e lugna och nöjda! Med Sverige i tiden! :) ;)

Inlagt 2016-06-01 08:06 | Läst 1178 ggr. | Permalink
Hej,
Man måste ha senaste datorn, kameran och telefonen annars är man en börda för marknaden. De får sluta tillverka grejer som håller mer än två år. Jag tror de är på god väg att lösa det.
Roffe får en klapp från mig
Bob(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg