Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3265 / Kommentarer i Gatufotopoolen! Ser även några små privata vendettor! :)

Porträtt..

Satt och tittade i Gatufotopoolen i går kväll och läste även en del kommentarer! Brukar mest titta på bilder i poolen faktiskt! Men nu läste jag en del kommentarer också, och ser att det skär ihop sig bland några i poolen! Det bli små privata uppgörelser inför öppen ridå! Eller vendettor! ;)
Vad jag också tycker mig se, det är det ständiga "rättandet" av andra fotografers bilder! "Jag tycker inte bilden säger nå't,
eller jag tycker du borde tagit bort det där i bilden!"

Nå'n kanske kallar det här för konstruktiv kritik! Som lärare i olika sammanhang, tycker jag att sk. konstruktiv kritik, kan fungera men, bör då nog ges försiktigt mellan fyra ögon, och när man känner varandra väl, och litar på varandras åsikter!

För mig verkar det också att några tycker att det skall finnas en rikslikare för gatufotobilder! "Ordning och reda, det här är rätt gatufoto! Så här skall en gatufotobild vara! Basta! "

Gatufoto är nog svårare än mycket annan fotografi, just för att det är svårt att regissera ett rörligt förlopp, som kommer snabbt, och e borta lika snabbt! Man får ta det man hinner fånga däremellan!

Och varför sitta och "rätta" andras bilder inför öppen ridå!? Det är inte tvingande att berätta att bilden inte passar min egen smak! Vad som känns fel för mig, behöver inte kännas fel för andra! Det vet vi i annan poesi! Man tolkar saker olika!

Och det här rättande, av många gånger självutnämnda gatufotolärare, har säkert skrämt iväg nå'n eller några lovande och trevliga gatufotografer från FS!
Och det tycker jag e synd!

I dag skall jag prata i radio! Men det blir nog bara några små, små tyckanden! :) Och Fuji X-E1 med Summicron 35:an skall såklart vara med! Å ute skiner solen, Carpe liksom!

Och Roffe sover ännu! :) 

/Bengan

Inlagt 2016-05-13 07:59 | Läst 1113 ggr. | Permalink
Tror detta hänger ihop med att det inte är så många som överhuvudtaget är aktiva i poolen, både gällande kommentarer/ lägga in bilder. Det blir liksom stiltje, och inte blev det bättre av att det bildades en en annan pool.
Engagemanget är lågt i bägge dessa pooler (speciellt vid vackert väder), vilket öppnar för revirpissande från de som tycker att de vet mest om gatufoto. Det kanske till och med skrämmer iväg många som vill ha ett öppnare klimat.../PE
Ett utav många skäll varför jag inte fotograferar gatubilder utan har ananmat Gunnar Smoliansky begrep promenadbilder. Gatufotografering har blivit en form av sport som inte har något med att skildra livet i en stad.

För er som inte är bekant med Gunnar Smoliansky arbete http://www.gunnarsmoliansky.se



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg