Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3262 / Fel buss liksom! Sliding Doors! Och parallella universa! ;)

I dag va Roffe och jag tidigt ute innan värmen slår till! Vi va i skogen, där finns skugga och så e det fortfarande fuktigt i gräset! Väl hemkommen kollade jag reservplatsen i huset, om det skulle bli för varmt framåt dagen i övervåningen, helt Ok, de e sjutton grader i källaren! (Vi har ett gästrum där)

Vad gäller fel buss, så hade min fru övernattat hos sin mamma, och kliver på bussen i morse för att åka ned till pendeltågsstationen! De e bara det att när bussen kommer till ett korsning, så svänger den åt fel håll! Jag e imponerad av min fru, då jag frågade vad hon gjorde? Jag tänkte, sa hon, att det här skall bli spännande, nu skall vi se vart vi åker!
Det visade sig att det va en direktbuss in till Stockholm! Jag frågade om det gick bra! Inga problem, vi satt bra, de va lugnt och tyst för alla satt och tittade i sina mobiler!

Å vad gäller Sliding Doors, så e det en en amerikansk-brittisk dramafilm från 1998. Filmen beskriver två möjliga händelseförlopp beroende på om huvudpersonen, hinner med eller missar sitt tåg. Filmens intrig är inspirerad av filmen "Ödets nyck" från 1987 av Krzysztof Kieślowski, vilken visar tre möjliga scenarion när huvudpersonen springer för att hinna med ett tåg.

Max Tegmark skriver här om "Sliding Doors"
och en annan film i ämnet som heter "Spring Lola"

Annars så e jag nog mest på Fejan just nu! Men inget är för evigt! Blade Runner!  :)

/Bengan

Inlagt 2016-05-10 10:28 | Läst 1356 ggr. | Permalink
Du efterlyste kommentar så skyll dig själv!

Det där med tillfälligheter ........ det finns dom som missat planet som sen störtade. Jag fick en stencil i handen om ett jobb som verkade intressant ........ det blev 12 år på Gotland och här sitter jag nu igen. Utan den där stencilen hade livet blivit annorlunda.

Tegmark kan mer än de flesta om universum.

Jag som inte kan nåt tror ändå på termodynamikens grundlag, att varken materia eller energi kan försvinna, bara omvandlas, och att inget kan skapas ur intet. Alltså har universum alltid funnits. Inte vårat observerbara universum med sina 13,6 miljarder år utan ett oändligt mycket större som alltid har funnits.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg