Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3254 / Att tidsbestämma bilder är lättare numera, det mesta finns i bildfilen! Annat va det förr! :)

Men här e det en flygolycka som hjälper till att tidsbestämma gatufotobilden! Och den som klurade ut det va FS-medlemmen Janne Hansen! Jag hade nog skrivit 1964 som årtal i bilden..

Så här skrev Janne: "MEN du Bengan eru´hundra på årtalet? Hittar bara en flygolycka som matchar 102 fatalities åren 61, 62, & 63. Det är en Douglas DC-7CF från NorthWest Orient (med 101 pers) som ramlar ner i Stilla Havet den tredje juni 1963? Månaden kan ju stämma iaf med tanke på sommarklädseln? Stämmer det så har du datum på bilden och det kan ju vara kul ...
Njae Bengt inte den 3:e, skulle nog tänka mig tisdagen den fjärde juni först. Nyheten skulle ju fram, tidningen/löpsedeln skulle tryckas o distribueras osv? Allt tog ju sin lilla tid på den tiden (C; Synd men jag ser inte vilka tidningars löpsedlar det är och inte heller ser jag vem det är som riskerar livstids fängelse? Om min teori håller så kan löpet inte röra Wennerström för han blev inte "caught by the law" förrän ett par veckor senare (midsommaren -63)"

Den här bilden visar jag på en utställning nu, med rubrik: "Kungsgatan Stockholm, 4 juni 1963" :)

/Bengan

Inlagt 2016-05-03 10:59 | Läst 1557 ggr. | Permalink
Men det ska inte vara så lätt. Lite jobb får ju bildantikvarierna ha i framtiden då de ska sitta och datera bilder ;) Snygg bild, Bengan! Fint tidsdokument.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg