Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3240 / Brödrosten Elva och Vårdupproret i Sörmland!

Min fru och jag har litet olika uppfattningar ibland, och det är väl bra! Som det här med brödrosten! (Nu skall jag säga att det e mest jag som gillar rostat bröd) Hur som helst så har vi en bra brödrost! Det e väl där som åsikterna går isär! Min fru säger att jag skall köpa en ny brödrost! Jag förstår det inte, för den här funkar ju bra! Å så e det en klassisk brödrost, och det här att köpa nytt hela tiden i ett samhälle som förespråkar miljötänk, hur miljövänligt e det på en skala?

.

Visst kan det bli litet ojämt rostat ibland! Eller ofta! Men jag e van vid hårdare tag än att få allt levererat på ett silverfat! Så den här brödrosten funkar bra! Även om nå'n i familjen suckar....

Vad gäller annat i Sverige, den svenska sjukvården!
De flesta av oss får ett bra och vänligt bemötande inom vården, och det e väl bra! Men jag tycker också att de som jobbar inom vården bör ha bra löner och bra arbetsförhållanden i den här viktiga arbetsuppgiften! Även om dom ler och gör sitt bästa av situationen när man kommer in i ett akutärende!

.

Här e några rubriker från Sörmland på morgontidningsbordet!
Nyköping lasarett e litet skakigt just nu, har varit det länge, även om ledningen och landstinget inte riktigt uppfattar det så! Förmågan att fatta eller förstå villkoren för människor nere på "verkstadsgolvet" avtar ju längre upp i samhällsbyggnaden man sitter! Men det e nog inte så konstigt, hur kunna förstå det här om man själv aldrig jobbat, höll jag på att säga, jag menar, jobbat på akuten! 

/Bengan

Ps! :) http://www.styleroom.se/inredning/elva-br%C3%B6drost

Inlagt 2016-04-20 08:15 | Läst 2598 ggr. | Permalink
Jag håller med dig! Jag har erfarenheter både från Nyköpings och Uppsalas akutmottagningar och alltid fått ett vänligt och adekvat mottagande, och inte har jag behövt vänta heller. Folk som klagar på att de får vänta förstår kanske inte att personalen måste prioritera, dessutom finns ett ambulansintag som man inte ser från väntrummet.

Har lite svårt att förstå dessa "sparkrav" det ständigt talas om inom sjukvården. En bra fungerande sjukvård borde vi väl ha råd med? Och varför är sjukvårdspersonal (läkare möjligen undantagna) så dåligt betalda? Det handlar ju om människor och skillnaden mellan liv och död ibland.
Tror jag instämmer med din fru, köp en glatt röd brödrost som förhoppningsvis rostar brödet så att även hustrun vill ha rostat bröd. Man blir så glad av vackra saker. ;)
För övrigt så instämmer jag med om att vårdpersonalen behöver högre löner och även en bättre talesperson när det gäller att förhandla om deras löner.
Efter att ha blivit tvungen att uppsöka akuten så har jag svårt att förstå att det finns någon som orkar jobba kvar där.
Jag är med dig Bengt på brödrosten - så länge den fungerar, finns det ingen anledning för att kassera den - hålla på :-)
Det är exakt samma sak här i Danmark okkring sjukhusen. Alltid vänliga och leende personal som jag har träffat. Det måste vara en prioritering här som så många andra platser i samhället, men de gör ett bra jobb som de borde ha en anständig lön för.
Fina inlägg.
Hälsningar från Erik i Roskilde / DK.
Håller med till 100%, mer pengar till vårdens personal. Här hemma är det ett ett rackarns liv om akutmottagningen som de vill lägga ner.

Beträffande brödrosten ser den ut att göra ett riktigt uselt jobb så reparera eller kassera, håller med din fru.

/Stephan
Eftersom brödrosten väl närmast får betecknas som en designikon tycker jag absolut att du skall behålla den... men inte för att rosta bröd, utan som prydnad. En brödrost där brödet blir bränt på mitten och orostat på kanten är ingen bra brödrost. Om även alla dom rikaste och företagen hade betalat sin skatt i stället för att gömma pengarna i Panama hade vi nog haft råd med vettiga löner till vårdpersonalen.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg