Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3233 / Det här med att fota i solsken med digitalkamera! De e litet knepigt, i alla fall för mej!

En återkommande fundering alltså! :) Jag e van med en optisk sökare, som i en M Leica! Och skall man fota i sol och snö så e det inga problem! Men med min Fuji X-E1 i motljus på en snöyta i strålande sol, inte ser jag så mycket via sökaren där då! Blev påmind i Grövelsjön förra veckan! Men det blir litet bättre om jag skärmar av med handen, men ändå så blir det inte bra! Och att hålla på att skärma av sökaren med handen när man åker skidor tex, de kunde va bättre!

Då funkar det bra på Fuji X100, där kan man välja mellan en optisk och digital sökare! Å andra sidan, på kvällen/natten, eller inomhus, så e den digitala sökaren mycket bättre än den optiska, så det e inte helt nattsvart! ;) 

.

Så jag har en liten optisk sökare på Fuji X-E1:an i strålande solljus! Det funkar bra! En 28 mm sökare för Russar 20 mm! Å ett motljusskydd e viktigt också!

/Bengan

Inlagt 2016-04-14 08:44 | Läst 1296 ggr. | Permalink
Nej, det är väl detta plus tidsfördröjningen som är de största problemen med elektroniska sökare. Köpte själv en Panasonic GX7 till utförsäljningspris (GX8 har ju bevars kommit...) härom veckan för att ha till blomnärbilder o annat marknära som Leican inte riktigt klarar. Och när man tittar i sökaren en solig dag tror man ju först att den är avstängd! Lutar åt att jag tar fram mitt gamla Visoflex istället för blommorna....

Ser förresten till min glädje att Du i alla fall har en Leicarem på Fujin! ;-)
Svar från Benganbus 2016-04-14 12:06
Skulle vilja ha en hel kamera som det stod Leica på! ;) Men nu spelar Leica inte i mitt ekonomisegment längre! De va bättre förr! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg