Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3198 / Jag undrar om vi inte behöver ett nytt kök snart!


"Vi lever i ett rike då allt lockar och tillfredsställer. Vi vaggas allt djupare in i drömmen om de njutningsrika varorna. Där vidtar inga andra åtgärder än de som kan betalas i kassan."

Det här är några rader ur en artikel skriven av Sven Lindqvist från Bokmässan 2010.

Här är hela artikeln

Jag fick en länk till den här artikeln av en god vän. Man kan inte hålla koll på allt själv! ”Ingen människa är en ö, tillräcklig för bara sig själv......"

I dag en del pyssel, men först ut med Roffe! :)

/Bengan

Ps. Å vilken fantastisk bra mat jag skulle kunna laga i ett nytt kök!
Eller vilka bilder jag skulle kunna ta med en ny kamera!  ;)

Inlagt 2016-03-15 08:14 | Läst 1174 ggr. | Permalink
Hej,
Helt modernt kök enligt vår standard. Mycket funktionellt med inbyggt diskmaskin? Som Roffe kan gå ut med.
Ha en modern dag
Bob
Fantastisk artikel!

”Bara det länge brukade får tillhörandets värme. Därför är lång användning nödvändig om man vill uppnå sinnlig förtrolighet med vad man äger. Men reklamens uppgift är att öka takten, att lära oss nyanskaffa i stället för nykänna, lära oss förakt för det slitna fastän slitning är föremålens enda form av liv."

Då Lindqvist skrev sånt på 1950-talet blev han av med uppdragen på DN som han levde av. DN levde ju redan då på annonser.

Och en avklarnad Sven Lindqvist berättar om hur Fogelström och Bang från utpräglat underläge, även Lindqvist hade gett upp, ändrade Sveriges inställning till egen atombomb från "måste ha" till "klokt att avstå".
PS: Och varning för ny spis. Redan den du har är onödigt ny med sån där keramikhäll i st f riktiga gjutjärnsplattor. Men nyare kan bli värre!

Vi bodde ett tag i en lägenhet där man kostat på spisen lite extra. Ugnen gick inte att använda utan att en fläkt startade för att kyla ner luckan. Det väsnades och drog i hela köket. "Hällarna" ville bestämma själva och bestämde fel. Det blev en lättnad att komma tillbaka till en vanlig byggmästarspis. (Byggmästarspis: Det fastighetsägare sätter in som inte kostar i onödan och inte går sönder.)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg