Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3190 / En Leica Presskamera med en unik väska!

Det här är en liten kvällsberättelse om en unik väska till en Press-Leica! Och jag tänker visa hur man oskadliggör den här Press-Leican med hjälp av den här väskan!

.

Bara när väskan öppnas så börjar ni fatta! Det hänger nå't i vägen för Leicaviten! Och även för fotografen! Haklapp eller! :)

.

Å skulle man komma på den ljusa idén att ekipera kameran helt, med sökare och motljusskydd och med Leicaviten utfälld, så blir det problem! Och att ställa grejen på ett bord, de e svårt! Och då man skall byta film i kameran, så e det bara att starta operation avklädning, och sedan plocka ur kameran ur väskan för att ta bort Leicaviten så man kan sätta in en ny rulle film! Och så på med grejerna igen!
Lycka till! :)

.

Nu strippade pressfotograferna ofta kameran direkt, och inga filter eller väskor och så'nt fegt! Den här väskan jag visar va för amatörer, men många amatörer såg nog de här problemen redan innan man köpte väskan, så väskan blev aldrig populär! Knappt det! Tillverkades i ytterst få exemplar!

Och vad få exemplar betyder, de behöver jag väl inte säga va! :)

.

Å så här kunde en Press-Leica se ut i slutet av 1950-tal! Många Pressfotografer använde Canonoptik på sina kameror på 1950 och 1960-talet! Även Nikonoptik! Leica var litet sega vad gäller ljustarka objektiv på den tiden!

De va kvällens historia!

/Bengan

Inlagt 2016-03-10 22:58 | Läst 1255 ggr. | Permalink
Leica var nog lite sega även då det gällde praktisk design. Men ska man vara fin får man lida pin. Snygga grejer! Jag tror du gjort ett fynd.

(Jämförde med min amatör-Pentax från 1961. Väskan öppnas framåt. Överdelen är inte direkt i vägen för nånting, man drar fram filmen med en arm där Leican har ett lettrat vred. Vid behov tar man enkelt av överdelen. Den sitter med en enda tryckknapp i ett nyckelhålsformat hål. Alltihop funkar bra och ser bra ut. Fast inte mint AAA längre.)
Hej,
Den sista bilden visar en kamera att beundra. Klar för aktion bredvid fotbollsmålet. Jag är också svag för Canon gluggar av den tiden.
Roffe får nog ha en klapp idag
Bob
Den är såklart snyggare och mer praktisk utan väska. T o m de där halva väskorna kan vara lite i vägen när man fokuserar.
Leicavit va intressant till gängleicor, där filmen drogs fram med ett vred. Då tillförde Leicaviten ett snabbare handhavande. Och det såldes en hel del Leicaviter av den anledningen.
Men sedan kom M Leica med tumframmatningen, och det gick snabbt att mata fram filmen med tumgreppet.
Men Leitz tillverkade även Leicavit till M Leica, men den såldes dåligt.
Därför finns det få Leicaviter till M Leica.
Därför gick en av dom för 93.000 på LP Auktionen! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg