Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3185 / Att se helheten! E det så konstigt det? Och en objektivtest!


Såg en kommentar på en bild, en fantastisk bild tycker jag, där någon tyckte att om man hade bländade ned litet till, så skulle hörnen på bilden blivit bättre! Jag kanske ser dåligt, men jag såg inte de här hörnen!? Kan vara att jag va fullt upptagen med att betrakta bilden! ;)
Men man e såklart olika, somliga uppfattar detaljer, andra ser dom sällan!

Vad gäller detaljer, så uppfattar jag nog inte hörnen så ofta, eller så vill jag inte se hörnen, så kan det såklart vara! Därför fortsätter med Jupiter-optiken från 1951 på min Fuju X-E1.

Tycker det e kul med äldre grejer! Som funkar så bra! Som min Fuji X-E1, som e flera år gammal, å det e mycket vad gäller kameror idag! Tre år idag, kanske e som trettio år förr!?

Försökte nyss pressa Jupiter-12 i motljus på frukostbordet, bland tidningar och annat, men det blev inget bra! Jag menar, det blev inga motljusblaffor eller liknande! Tog några bilder med Fuji X100 för jämförelse, och X100 klarade sig mycket bra mot Jupitern från 1951! 

.

Så det fick bli några äldre inomhusbilder från badrummet i stället! Skärpetest! Full öppning på fri hand!  Äldre = igår kväll!

.

Här e bilden litet beskuren!

.

Här e den mycket beskuren! Tycker skärpan på den här ryska optiken från 1951 räcker! Eller för att tala olikheter, skärpan räcker för mig!
Bländare 2,8  (det är full öppning)  1/110, ISO 3200.

De va det om det, och ute skiner solen,  och Roffe vill gå ut säger han! ;)
Jag får väl sluta då! 

/Bengan

Inlagt 2016-03-08 09:19 | Läst 1111 ggr. | Permalink
Hej,
Jag förstår Roffe.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg