Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3177 / Vivian Maier, Donald J. Trump och Fuji X-E1

Läste nyss i DN om Vivian Maiers fotografier på Kulturhuset i Stockholm! Den utställningen skall jag såklart se! Se'n kan man fundera litet på sidan om, Vivian Maier är död och någon har hittat den här bildskatten och ställer ut den och tjänar pengar! Då tycker jag att man skulle kunna tänka sig att donera litet av vinsten till en fotoskola eller liknande!

Vad gäller Donald Trump, så tycker jag man inriktar sig för mycket på honom som person, och inte funderar på varför så många gillar honom! Påminner om SD i Sverige! Man inriktar sig på personen Trump istället för att ta redan på vad det är som sägs och som lockar så många! Om man får klart för sig vad det är som är så lockande, då kan man bemöta de åsikterna, och med argument locka tillbaka en del av väljare till en annan åsikt!
Och i det här läget, så får man hoppas på Clinton, när Sanders nu e borta!

.

Och Fuji X-E1 fungerar! Trots halvformatet! (Förstora gärna bilden) Har läst en del om Leica M9 nyligen, och även om den e häftig med mässing som tittar fram och fullformat och så namnet, så levererar Fuji X-E1 ändå mycket bättre bildfiler, speciellt när det skymmer! Och det e inte så konstigt, det är ett antal år mellan konstruktionerna! Så valet har varit ganska lätt för mig, 2995 för Fujin, mot c:a 20 till 25.000 för en bra begagnad M9!
Men de e klart, vinner jag på tips, så e man inte sämre än att man kan tänka om! :)

Å visst va det en bra spännvidd på bloggen i dag? ;)

/Bengan

Inlagt 2016-03-03 08:39 | Läst 1110 ggr. | Permalink
Klart du ska se den utställningen! Själv såg jag Vivian Maiers bilder på Dunkers i Helsingborg i söndags. Skrev en artikel efter besöket: http://www.frilagt.se/2016/02/29/stor-gatufotografi-och-gatfullt-livsode/
SallyIV   2016-03-03 11:25
.....Sedan finns det en liten sak på Trelleborgs museum, min svärfarfar Johnsson's bilder (ca 30 000) från hans ateljé har kommit upp. Inte stort, men är man i närheten är det värt ett besök.
Jag tröttnar aldrig på den upplösning och gråskala som fanns förr, storformat hade sina fördelar.

En X-Pop2 med Acros kanske kan konkurrera nu, fattas bara en bra Trisslott!

-J!
Urr   2016-03-03 13:17
Låter trevligt med utställning i Trelleborg. Så hade gärna kommit och tittat på den om jag kan få loss tid till det. En bit att åka - själv bor jag i Hässleholm.
En del av pengarna som bilderna har genererat används till en fond för just det ändamål du efterlyser.

http://www.vivianmaier.com/vivian-maier-scholarship-fund/

F
Svar från Benganbus   2016-03-03 11:28
Tack för info!
Nu blir det ännu trevligare att gå till Kulturhuset!
/B
Fredrikpersson   2016-03-03 11:41
Håller med om att det ger en bättre känsla! Har inte heller varit och sett bilderna ännu men ser verkligen fram emot det.

F
"så levererar Fuji X-E1 ändå mycket bättre bildfiler, speciellt när det skymmer!" (än M9 då)

Hur vet du det Bengan? Har du själv kollat?

Jag kan hålla med om att M9 inte är något ljusets mästare, men på ISO 160 slår den allt annat jag har och jag har bara 5D, X1. Oxå gamla konstruktioner i.o.f.s men ändå. Det är ju inte kattskit.

Hasselblad 500C är fortfarande den kamera som jag tycker är bäst - men den har jag inte längre och orkar inte bära på.

Dessutom kan jag säga att M9 ger fullkomligt värdelösa JPG-bilder. Varför vet jag inte, X1 ger mycket bättre. Kanske tyckte inte Leitz att det var värt att offra krut på eller så har jag fel inställningar. Nu spelar det inte så stor roll eftersom jag tycker att köra jpg på en M9 är lite som att köra grus med en porsche ;-)

/T
Anders F. Eriksson   2016-03-03 22:26
Inget fel att köra grusväg med Porsche. Björn Waldegård ägnade mycket tid åt det med stor framgång ;)
TomasKronberg   2016-03-03 22:28
Kul ;-) men du förstår nog vad jag menar...
/T
Anders F. Eriksson   2016-03-04 08:12
Naturligtvis, och jag tycker det är synd och skam att köra jpg med vilken kamera som helst som har möjlighet till råformat.
Bengt, vederbörande har inte "hittat" bildskatten.
Han skulle skriva en bok om Chicago och behövde gamla bilder, så han köpte på auktion en av lådorna med hennes bilder och negativ. När han upptäckte vilka bilder som fanns i lådan, köpte han resterande och hittade massor av intressanta negativ och kopior. Han scannade in en del, men det tog för lång tid, så han fick söka hjälp med scanningen. Framkallningen och scanningen tog mycket tid på grund av att han satsade på kvalitet.
Han gjorde dessutom en riktig släktforskning för att få veta så mycket som möjligt om hennes liv.
Muséerna var inte intresserade i början på grund av att utomstående skall inte göra sig besvär.
Till slut lyckades han och det blir nog en del pengar men även kostnader, och många mellanhänder kan tänkas dela på pengarna nu.
Din beskrivning "hittat den där bildskatten och och ställa ut den och tjänar pengar är en fel beskrivning, eftersom avsikten inte var sådan från början.
Jag såg utställningen på nytt på Dunkers i Helsingborg, och Dunkers har som vanligt alltid mycket bra hängningar, bättre än de som jag har sett i Göteborg och Stockholm.
Hälsningar
Wolfgang(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg