Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3168 / Inget för känsliga personer! Blodtryckshöjande ev! Varning alltså! ;)

Idag när Roffe och jag va ute så tog jag inga bilder! Du glömde säkert kameran, säger nå'n! Nix!
De va så här, Roffe ville kolla en utkiksplats, så det va bara å packa ryggan med lunch för oss båda och ge sig iväg! Parkade bilen vid Kattnäs kyrka och klev in på bomvägen! Bomvägar e bra, man slipper bilister! Efter nån timmes klättrande och snubblande i skogen bland granar och vildsvinsuppbök så hittar jag bergknallen som Roffe ville äta lunch på! Milsvid utsikt, nästan vindstilla, å bra sittplats och ingen iPhone eller liknande som störde! Och jag tog inga bilder på den fantastiska utsikten! :)

Men då finns det risker! Utan iPhone eller liknande alltså, man sitter i solvärmen tillbakalutad, man börjar fundera! På den nutida fotografin tex! Och alla hjälpmedel! :)

Redan i kameran kan man korrigera grejer, gammal optik blir som ny! Totalt utsmetad vad gäller karaktär! Barbie-optik! ;) Och ett otal andra finesser/hjälpmedel finns det i kameran!
Se'n vidare i datorn, jag behöver inte räkna upp alla grejer, ni vet det redan! Å vad finns kvar då!
Att trycka på knappen!
Nåja, det finns nog automatiska avtryck också! ;)

Å bland allt det här så påstår de teknikfrälsta, och teknikfrälsta e nästan alla fotografer, att av det här blir det bra fotografer!
Jag säger bara, ett självspelande piano ger inga pianister! ;)

Ok, de va risken med att inte ha en iPhone eller liknande i vårsolen på en bergknalle! :)
Morsning!

/Bengan

Inlagt 2016-02-25 14:54 | Läst 1915 ggr. | Permalink
själv var jag å köpte papper så man kan få ut bilder på pränt så att säga ;).../Ronny
Man blir ingen snickare heller för att man har en hammare =)
Förtvivla icke. Så här tycker jag: Det är viktigare att folk tycker det är kul att fotografera, och att de fotograferar, än att en handfull licencierade kritiker tycker att det produceras konst.

Man skall inte sätta så mycket griller i huvet på folk. ...eller på sig själv.
Rhodos 2016-02-26 11:18
Amen! ☺️👍
Undrar om det är nån fabrikant som vågar göra en kamera utan alla effektfilter och mallar och "scener", dvs en kamera där man kan ställa in exponering, fokus etc själv, som jag gjort på tidigare analoga kameror och som jag faktiskt gör på mina nuvarande. Jag använder aldrig andra inställningar än de jag bestämmer över själv, alltså bortsett från autofokus då (men då riktar jag pricken dit jag vill ha den).
Dubbelolle 2016-02-25 20:38
Det står dig fritt att ställa in din Olympus helt manuellt om du vill, för du bestämmer väl själv? LO
gorred 2016-02-25 23:24
Det var inte riktigt så jag menade, det vet jag och det gör jag. Jag spekulerade mer i om alla de finesser som finns i alla kameror nu, och som man (=jag) aldrig använder, och min fundering var mer om det kan komma en kamera utan alla de finesser och scenval etc som finns nu.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg