Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3163 / Konsensusbilder, eller konsensusutställningar, e de så bra de?

Porträtt

Jag har suttit och titta igenom några berömda fotografers bilder! Kanske inga bilder för gemeneman-fotografen när det begav sig, så uppfattar jag det i alla fall, men ändå så tycker förståsigpåare så här efteråt att det e bra bilder! Mycket bra bilder! Många har gått till fotohistorien!
Och som sagt, många av de här fotografernas bilder har man tittat litet snett på när fotograferna levde!

Vad drar man för slutsatser av det här då? 

Alltså, om fotografen får fina recensioner när fotografen lever, så borde man kanske vara litet misstänksam? Eller hur? För då kanske de bara e kompisar som tycker, eller likasinnade bildmakare som gillar en? Å kan kompisar ge ett bra betyg? Knappast, dom e bara snälla så man inte blir ledsen! ;)

Ett galleri då! Först, en gallerist vill sälja! Å inga knepiga grejer, för det säljer inte! Så det gäller att ha bilder som säljer, å vilka bilder säljer då, det får man ta reda på! Man får kolla på sådana ställen där det säljs mycket bilder! Å då borde väl många sålda bilder betyda att de e bra bilder också?
Många gillanden liksom!  ;) 

Men visst e det trevligt med kompisar!
Och trevliga gallerister också, självklart! :)

Ha en bra dag!
/Bengan

Inlagt 2016-02-22 09:48 | Läst 2127 ggr. | Permalink
Intressanta tankar!
Tage Danielsson skrev: "Det bästa utav diktaröden är att bli tonsatt före döden. Man hör så dåligt i sin grav när öronen har trillat av."
Det kanske gäller fotografer också, alltså att bli uppmärksammad när man lever. Men det kanske handlar om andra saker; någon som inte finns längre behöver man inte vara avundsjuk på, är ju inte längre nån konkurrent....
//GöranR
Svar från Benganbus 2016-02-22 17:58
Kom att tänka på Lars Lerin när han träffade den norske konstnären Bjarne Melgaard, och Melgaard sa att det finns så mycket avundsjuka i konstvärlden.
Tycker e dumt att vara avundsjuk, för man blir inte bättre konstnär för det,
snarare tvärtom, för det tar ofta onödig kraft från ens eget konstnärsskap!
Salieri! ;)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg