Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3149 / Måste man ständigt hålla sig uppdaterad på alla "nyheter"?

Kväll i Garda


Ibland bestämmer vi oss för att skippa kvällsnyheterna! Ni vet, man har ätit, suttit och småpratat och stämt av dagen och livet, tempot e lågt och skönt och nå'n skall sätta på kaffe och säger, "Skall vi titta på nyheterna?" Då har det faktiskt hänt oftare den sista tiden, att nå'n sagt tillbaka, "måste vi titta på nyheterna?"  Och då har vi inte tittat på nyheterna!

För vi har sannolikt blivit tillräckligt uppdaterade under dagen på vad som hänt,  och tycker det kan vara skönt att vara kvar i den känsla vi fick tillsammans vid matbordet!  Å jag tror inte vi missar några livsavgörande nyheter på de här timmarna av självförvållad nyhetstorka! :)

För övrigt så befinner sig det anrika konditori Humbles i Gnesta på fallrepet! Humbles har funnits sedan 1940-talet! Tråkigt om det här retrofiket försvinner!

/Bengan

Ps. Idag fotofika på Tårtan! Gata Horns 32! Från 15.00!

Inlagt 2016-02-10 08:33 | Läst 1355 ggr. | Permalink
Hej,
Fikaställen får inte försvinna.
Hu den bilden vågar jag inte tolka och skriva om. Den va dubbelbottnad.
Må Roffe få en klapp
Bob
Jag tror att vi utan problem kan kapa bort säkert 90 procent av vårt nyhetsintag, kanske 99 procent. Nyhetsförmedlare är nämligen experter på att göra oss beroende av nyheter, som sällan är riktiga nyheter. Mycket är helt enkelt bara ältande och upprepningar.

Jag tror till och med att vi mår bättre om vi slutar följa nyheter hela tiden. Det skapar mest stress och oro. Det finns till och med ett slag uttryck för detta, det kallas för en "låginformationsdiet". Och om något verkligt stort händer som du behöver veta så lär du få reda på saken via vänner och bekanta. Det kan jag garantera. Så du missar sällan något av egentlig vikt.
Svar från Benganbus 2016-02-10 09:43
Jag tror eller tycker att jag nästan sett det här programmet på Svt? Eller så kommer det! ;) :)
"Vi är nu i direktsändning på Svt där vi väntar på stormen Yngve Frey!
Inbjudna till panelen är kommunikationsministern, försvarsministern, SMHI och Räddningsverket!
Chatten är öppen från 16.00.
Enligt SMHI är stormen Pg från Bahamas och väntas till Sverige nu på lördag eller söndag! Eller senast måndag em! Ställ alla dina frågor till panelen via chatten!"
B)

Ps. Yngve Frey, sagokung enligt Snorre Sturlassons Ynglingasaga.
Radio- och tv-nyheterna är som regel rätt innehållslösa och de är rätt lika under dagens lopp. Det ger nog mer att ta del av ett annat medium, som en dagstidning, specialiserade webbnyheter mm istället för att se på ännu en nyhetssändning.
Tråkigt att höra för jag brukar äta deras räkmackor där ca tre gånger om året. Går du ofta till Humbles?
Samma trend i "Sötälje" med affärsverksamheten många tomma lokaler i city och de nu styrande chockhöjer P-avgiften stan blir öde.
Södertäljes billigast, närmaste p-plats är Skärholmen
En intressant fråga och en fin bild, Bengan!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg