Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3140 / Den mätta dagen...


Den mätta dagen är inte störst, så känns det ofta för mig i alla fall! Kom att tänka på det när jag nyss läste i Vi i Villor, eller vad tidningen nu heter, där man ständigt kan göra det mysigare för sig i villan! Golvvärme, extra braskamin, uppvärmt uterum, bubbelpool och bygga om köket igen och se'n får man det mycket, mycket myspysigt hemma!

För några år sedan så gick vi på skidor i motvind och snöfall fram till Rybäckskojan! (Ligger bortom Idre!)  När vi kom fram till den lilla stugan fick vi skotta så vi kom in, och inne i stugan va det kallt, och det hade yrt in snö, så vi fick sopa ut snö och sedan bära in ved och tända i den lilla spisen som stod mitt på golvet! Vi tog sedan fram sittunderlag och matsäck och sätter oss till bords, först med jackor på, men efter ett tag när värmen från spisen kommer så åker jackorna av och vi kan även hänga upp fuktiga kläder på det snöre som finns i taket! Ute hör vi hur vinden bullrar, ser det täta snöfallet, men inne i stugan är det nu varmt och mycket skönt! Vi sitter och äter och småpratar, och värmen gör att en skön trötthet kommer smygande i kroppen! 
Jag tycker nog det här myset slår myspyset i vilken villa som helst! ;) 

Men just nu får jag nöja mig med vedspisen vi har i köket! Å den värmer också gott! Men den sköter sig inte själv, som många moderna värmekällor gör. utan ved måste läggas in med jämna mellanrum! Och jag blir litet skönt trött även av värmen från vedspisen, och skall ta nu ta en påtår! 
Ha det bra ni med!
/Bengan

Inlagt 2016-02-02 09:30 | Läst 1723 ggr. | Permalink
Fin bild på Roffe, och det är de små sakerna som gör livet. :)
-affe
Svar från Benganbus   2016-02-02 16:47
Tack Affe!
Man kan väl säga att du e Gudfar till Roffe! :)
/Bengan
Den är ju ett renodlat reklamblad, allt som står är reklam, även artiklarna!/ Björn T
Svar från Benganbus   2016-02-02 22:34
Jag brukar alltid smussla undan så'na där villatidningar!
Vårt hus e bra som det är! ;)
/B(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg