Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3134 / Storlek som en analog M Leica känns litet stor idag!

Tänk vad man kan vänja sig, och även tänka om, och vänja sig med nya saker! :) Va jag menar, det är att jag hade vant mig med en M Leica under c:a femtio år , men nu känns den aningen litet för stor och tung!

Men det här va Leicas fel från första början när dom kom med Leica CL! Det va där det började att erodera litet! Men CL hade några små missar, så jag va snart tillbaka till M Leican efter ett tag! Å se'n kom det digitala, men inte en någorlunda leicaliknande digitalkamera i sikte! Skönt va väl det! 
Men se'n kom Leica M8, men den hade en liten sensor och så va kameran större än M Leican! 
För nu började storleken spela en viss roll! Så kom Leica M9, stor, tung och DYR! Så valet va fortfarande lätt för en pensionär!

Då dök smarta Fuji upp med sin X100!! Jag försökte väl ett tag med några undanflykter, men till slut så köpte jag en begagnad Fuji X100! Strömholm skulle nog gillat X100!

.

Men efter några år börjar det klia i fingrarna, då jag har några objektiv i skåpet, som det skulle vara kul att pröva även digitalt och med då dök Södertäljeavdelningen av Fuji X-E1 upp med goda råd, så nu sitter jag med en liten M Leicaliknade kamera där man kan använda Leicaobjektiv och en del annat! (Med Leicaliknade kamera så menar jag att den liknar en Leica M8 )

Och optiken här ovan e nog ett av de "bästa" objektiv man kan ha! Det är ett T-behandlat Sonnar-objektiv från 1946! :)

Och för att försöka komma till punkt, så känns kameran mycket bra i handen! Inte för liten och inte för stor, utan lagom! :) Lagom e bäst, då blir det inga diskussioner! Fast å andra sidan, de som förordar lagom blir ofta påhoppade från vänster eller högerkanterna!
Hörde det faktiskt på radio i går! ;)

Och idag Tårtan!
/Bengan

Inlagt 2016-01-27 09:18 | Läst 2495 ggr. | Permalink
Ja, förhoppningsvis kan ju utvecklingen tillför något bra också ;-)

Själv har jag faktiskt beställt den nya X-Pro2. Tänkte köpa en adapter så att jag kan köra lite klassiska gluggar på den sedan, precis som du :-)
Svar från Benganbus 2016-01-27 11:45
Misstänker att utvecklingen mest finns inom oss!
Tyvärr! ;)
Och så kräver det karaktär att det går att byta objektiv!
Suck...
Hur som helst, skall bli intressant att höra vad du tycker om nya X-Pro2!
På gatan tex! :)
/B
Joakim K E Johansson 2016-01-27 13:21
Att utvecklingen mest finns inom oss är ju tack och lov en väldigt bra sak :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg