Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3126 / Moderna tider! Att läsa DN digitalt! :(

.

DN kom inte i dag, så jag försökte trösta mig med Sörmlands Nyheter ett tag, men det blev litet selleri, så jag tänkte vara litet modern och försöka läsa DN på nätet! Nu känns det inte lika intressant att sitta framför datorn med en kopp kaffe och smörgås, som att sitta vid frukostbordet med en liten läslampa och bläddra i pappers-DN och höra vedspisen prata i bakgrunden!

Och den moderna tidningen måste laddas upp i datorn! (Datorn som e från 2003) Det tar tid, för det e ett otal applikationer som skall komma med i uppladdningen av tidningen! (Jag kan följa nedladdningarna på ett tjugotal applikationer i alla fall) Det här kanske DN bör tänka på, att alla har inte den senaste Turingmaskinen! Och som sagt, att sedan sitta vid ett tangentbord/bildskärm med kaffe och smörgås och inte kunna höra vedspisen, för mig kändes det litet torftigt!

Å vid normal tidningsläsning, så slipper jag rörliga annonser i tidningen! Nu finns det säkert någon som påstår att man kan läsa lika koncentrerat i DN trots det här digitala annonsfladdret i synperiferin! Fa'n tro't sa Relling!

Så jag tröttnade ganska snabbt på det här digitala flipperläsandet,  och tog gårdagens pappers-DN och fördjupade mig i den ryska ekonomiska situationen i stället! Intressant, spännande men oroande!.
Å visst har DN blivit mycket tunn, oroande tunn, speciellt på måndagar, men jag ger inte upp ännu, jag gillar DN trots att jag tycker priset e aningen högt för en pensionär! 

Vad gäller annat i den moderna tiden, min fru ringde nyss från stationen och sa att Regionaltåget var inställt! De va nog för kallt för att köra tåg i dag! (Men pendeltåget gick konstigt nog)

Nu måste jag kolla vedspisen!
Morsning!
/Bengan

Inlagt 2016-01-20 08:43 | Läst 2793 ggr. | Permalink
Skojigt att höra någon annan som också föredrar dagstidning på papper! För en som sitter alldeles för mycket framför datorn (pga jobb) finns ju inget mera mysigt än att slippa skärmen, och ha hederligt papper i näven.
- hawk
Svar från Benganbus 2016-01-20 10:19
Var sak har sin tid liksom!
Att kunna starta dagen i tysthet, läsande en papperstidning och ha nybryggt kaffe och smörgås inom räckhåll, och höra litet svagt hur vedspisen pratar, och känna värmen från spisen, det slår allt digitalt tidningsläsande med hästlängder!
Och efter den morgonstunden, så kan man gå till datorn ett tag! :)
För det får inte bli för ensidigt i tillvaron!
Då kan man få "mental vitaminbrist"! ;) :)
/B
Jag har haft e-DN en länge tid, men ska säga upp den. Jag gillar inte deras agenda och dåliga research. Tävlar i det fallet med Aftonbladet och Expressen.
syntax 2016-01-20 12:11
Samma här. Gillade inte deras agenda och deras snusförnumstiga kolumnister. Sade upp prenumerationen och gick över till SvD.
Du har nog bara fel app. eDN fungerar bra de dagar jag inte får någon tidning (tyvärr lite för ofta). Jag läser den i min platta. Men som du föredrar jag papperstidningen. Jag tror jag är en av få som fortfarande har den i vårt hus. De andra kanske har slutat prenumerera. DN har ju blivit ganska mycket dyrare och mycket tunnare de åren vi har bott här.
Visst kan man läsa nyheterna digitalt någon gång även om det tenderar att bli lite ytligt à la Metro.
Epilepsiframkallande annonser elimineras effektivt med programmet Adblock Plus.
Visst är det trevligt med en papperstidning men frågan är om det inte har blivit lite för dyrt.

/Stephan
Hej!
Jag har rätt länge haft DN digitalt, jag gillar å ha det mesta i laptopen eftersom jag far lite fram och tillbaka...-du kan välja att antingen bläddra i tidningen och få med rasket eller att läsa bara artiklarna. De dagarna som papperstidningen uteblir t.ex.

Norrköpingshälsningar!
Men tänk på all skog!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg