Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3107 / Amatörfotografins problem, de e nog formen och ytan!

Rast...

Amatörfotografin styrs nog mest av formen på bilderna, typ komposition, skärpa och olika tillägg som man kan göra på bilderna, så dom blir mer uppseendeväckande! Tillägg som våra "vänner" tillverkarna, såklart gärna tillhandahåller! Inget konstigt med det! Vi lever i ett fotokommersiellt hav, som säljer grejer, och hur skall man hitta alternativ i det havet? Hitta ingångar till nå't annat!

Jag tror det kan vara intressant att titta litet utanför ramarna ibland, annars tror man fotovärlden bara består av stora, vackra, kolorerade printar med superskärpa! ;)

De e klart att man kan jobba vidare på den "perfekta bilden", läs skärpa, komposition, stort och vacker yta, om det räcker! Men varför inte pröva ett djupare innehåll i bilder? (Nu e det här med "djupare" innehåll en smakfråga såklart, men tex att i alla fall våga släppa litet på superskärpan) Och kanske inte heller sikta in sig på nästa fantastiska kamera som skall göra de superbra bilderna! För det kommer snart en ännu nyare kamera!

Tror det här e bra att fundera på!
För den som vill!

Ha nu en fin helg! :)

/Bengan

Inlagt 2016-01-09 09:53 | Läst 1269 ggr. | Permalink
Ligger en del i detta - men jag tror inte att polariseringen låter sig göras så enkelt. Ett djupare innehåll ställer sig inte på minsta sätt i motsatsförhållande till skärpa, komposition, stor och vacker yta - tvärtom skulle nog många med mig hävda. Det djupare innehållet kan bli maskerat och förvanskat genom tekniskt ofullkomliga bilder.
Min åsikt är att fotografin inte är penselföring via en palett. Fotografin är att teckna med ljuset, en projektion av verkligheten. Den verkligheten går bäst fram genom en hög teknisk klass på bilden - det helt oavsett bildens djupare innehåll.
Jag greppar inte riktigt motsatsförhållandet mellan teknisk kvalitet och djupare innehåll. En bra bild behöver förstås inte vara tekniskt perfekt. Men det är många dimensioner i det som gör en bild bra.
Svar från Benganbus 2016-01-10 10:04
Jag tror många amatörer jobbar för mycket på den ena sidan! Snygga, stora och häftiga bilder! Då det finns så många digitala hjälpmedel för det här i dag!

I stället för att försöka förmedla ett djupare innehåll med en bild!
Se'n kan en "djupare" bild, såklart bli bättre med ett skickligt framförande!
Men tror det e viktigt att ta det i rätt ordning!
/B
syntax 2016-01-10 12:14
Egentligen håller jag med dig Bengan - men jag hör genast gnölet i bakgrunden: "Vadå´rå?? Skall inte vanligt folk få ta snygga bilder? Djävla elitister!!"



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg