Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3106 / Ett smygfoto! Å vågar man publicera den här bilden!?

Att fotografera har sina risker! Att fotografera människor i olika situationer kan ha stora risker! För människor vill såklart bli avbildade på ett bra sätt och se snygga ut på bild! Ni vet själva va! Jag vet i alla fall själv! Men vissa bilder har jag svårt att låta bli att ta! Även om jag anar den kommande faran! :)

Och det här är även den svåraste delen av fotografin, att fota i närmiljön! De flesta fotografer åker utomlands, där ingen känner dom, och dom känner inte miljön heller för den delen, för att där ta sina ofarliga bilder! Och så tar dom likadana bilder som man redan sett i resekatalogen!
Hur spännande e den redovisningen på en skala!? ;)

Här är det annat! Här utsätter jag mig för faran på armlängds avstånd!  Å jag va tvungen att ta bilden! :) Och att det inte hände nå't vid bildtagandet, det va nog bara litet tur, eller att motivet inte märkte fotandet!  Eller kanske inte brydde sig...

.

Min fru med papiljotter i håret läsande DN! Tog bilden för jag tycker hon e så vacker även så här! Nära vardagsdokumentation alltså! :) 

/Bengan

Ps. Förbereder mig i alla fall på att det kan bli litet extra utgångar med Roffe framöver, och ett antal extra diskningar, och även några kaffe på sängen, litet beroende på hur bilden uppfattas! 

Men stor konst kräver både risktagande, men även uppoffringar av konstnären, annars blir det bara mellanmjölk av det hela!  ;)

(Papiljotter (från franskans papillote, av papillon, fjäril) är små rullar  som används för att styla och locka hår, ofta i kombination med en hårtork. Wikipedia)

Inlagt 2016-01-08 12:51 | Läst 1759 ggr. | Permalink
Hoppas du slapp extra många utgångar me Roffe (även om han kanske saknar det?). Ett fint o kärleksfullt o väl avstämt porträtt av den du älskar. För älskar man någon, så är hon vacker i papiljotter också! Å ser bra ut även i mina /betraktarens ögon. Med vänlig hälsning. Chrille
Fin bild på din fru tycker jag!
Vardagsfotografi är det fler som borde prova. Topp Benke tycker Södertäljeavdelningen.
Jättefint porträtt tycker jag!
Du lever farligt tror jag. ;-)
:-) :-) :-)
Jeg forstår din angst for den nærmeste fremtid. Jeg skulle ikke have turdet.
Men det blev et fint portræt.
Hilsen fra Erik i Roskilde.
Ha ha, vardagen är ofta bättre att fota än att behöva åka utomlands.. det har du ofta visat!
Hälsn!
Trevligt porträtt, Bengan! Och helt okej sv/v också, tycker jag :)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg