Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3102 / Alice i spegellandet, de e ju en barnbok!!

"Konformister i alla länder, organisera er!"  Kommer att tänka på utvecklingen i världen, nåja förändring i alla fall! De e inte så bra! Börjar man tänka samma saker, eller att nå'n rättar en för att man "tänker fel", då blir det inte e så konstruktivt liksom eller konstnärligt längre! Det här gäller såklart även i mindre sammanhang, som i foto! ;)

.

Å vad har det här med en barnbok att göra då? Jo så här är det! Satt och tittade i ett litet häfte, Böckernas klubb nyss, för DN kommer inte idag, och i det här häftet e mycket romaner, matlagning och mindfulness! Å det e väl bra! Man väljer liksom! Men jag fastnade för den nya utgåvan av Alice i Spegellandet! Tänkte att de kanske e i Spegellandet vi lever i? (Nåja, inga diskussioner så här tidigt tack, de här e bara en fundering från mig)

.

Läser en bok av Ulf Danielsson, som kommer från Dalarna, (Det gör Dan Andersson också) å Danielsson har en bild från Alice i spegellandet i sin nya bok! Jag läste en kurs på Universitetet för några år sedan, Fysik för poeter, apropå Dan Andersson alltså! :) Och varför jag läste den kursen, de va en yngre släkting som gick på Universitetet i Uppsala som hade gått kursen, och sa att den skulle passa mig perfekt! Nu fick jag inte Ulf Danielsson som poesilärare, utan det blev Lars Bergström i stället! Men det gick bra det med! :)
De va de om de!

För övrigt träffade jag Södertäljedelen av Fuji X-E1 i går på ett fik i Kringelstan! Det e bra att träffas utanför internet! Man blir mindre insnöad då! ;) Mycket fnitter och trevligt fotosnack! Och vi, eller jag, talade om att försöka starta en ny trend i foto, Less is more! Men ni anar nog vad den trenden har för framtid i dagens fotovärld! 
De va de om de!

.

Och Fujikameran laddar för en ny dag! Å i går tog jag bara två bilder, å ingen blev bra...
Skrämmande! 

Morsning!
/Bengan

Inlagt 2016-01-06 10:15 | Läst 1585 ggr. | Permalink
Alla dessa dagar när man inte åstadkommer en enda intressant bild! Nu är den intressanta frågan, är det roligare att fotografera ointressanta bilder med en spännande kamera? Jag gissar att svaret är ja :-)
Svar från Benganbus 2016-01-06 18:58
Svaret e ja! :)
/B
Det är viktigt det där. Titta på Polen. Knappt har dom varit fria några decennier så väljer man en ny statsminister från ett konservativt parti med det illavarslande namnet Lag och Rättvisa. Och nu ska staten utse chefer för radio, tv och en del andra media så inte folket matas med fel(!) information. Att vi aldrig lär oss, vi människor.
Men såklart lever vi i spegellandet, det visste redan de gamla grekerna. Det vi tror är verkligheten är ju bara en avbild, en spegelbild, av den riktiga världen, idévärlden. Där finns det eviga, bestående.
Hälsningar/ Björn T



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg