Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3080 / Vilka bilder säljer? (Om jag vill sälja bilder) Eller är populärast i alla fall!




Läste i en blogg nyligen där den frågan ställdes! Och nu gäller det den konstnärliga fotografin! Om man nu skall försöka sälja sina bilder alltså! Så för att göra det enkelt för sig, så tror jag man kan starta med en egen liten undersökning, tex här på Fotosidan, vilken typ av bilder är populärast! För de mest populära bilderna borde väl gå att sälja! Utan att föregripa svaret, så tror jag det är djur och natur! Och då har man en byggkloss att börja med i sin undersökning!

Se'n kan man titta på tex IKEA, vad för bilder finns att köpa där? IKEA lägger inte fram bilder till försäljning som inte säljs, utan man vet innan vad som säljs, och ser ganska snart vilken typ av bilder som säljer, och fyller på i facken med de bilderna!

Se'n har vi det här problemet, bilder som avviker, bilder som kanske inte riktigt ingår i de här populära grupperna, men bilder som ändå säljer! Men inte i stora serier, utan ofta bara i enstaka exemplar! Och här börjar det svåra! Men ofta är det bilder tagna av en någorlunda känd fotokonstnär, ofta en udda konstnär, för det säljer också! Udda konstnärer säljer alltså! Man får kolla runt litet  och se på några udda konstnärer, å se vad för typ av bilder dom tar! 

Vad gäller försäljning sedan, så kan man behöva få litet hjälp att sälja, då kan en "konsttyckare" eller ett galleri eller Museum vara bra att ha kontakt med! Som kan hjälpa till med att "föra fram" en lovande och spännande fotokonstnär! Det handlar om kontakter som vanligt alltså! 

Galleristen eller Museet eller vad det nu är, har ofta större kontaktytor för typ marknadsföring osv! Och galleriet brukar snabbt se om det finns litet pengar att tjäna även för galleriet, innan man hjälper fram konstnären! Inget konstigt med det! Så funkar det! Marknaden! :)

Men det får nog inte vara för udda bilder, för då blir köpgruppen för liten tom för ett galleri! Så gärna en kändis som fotar! ;)

Så nu e det bara å välja vilken typ av bilder man skall satsa på för att få sälja sina bilder! :)

/Bengan

Inlagt 2015-12-18 08:45 | Läst 1746 ggr. | Permalink
Om det nu är för att sälja bilder som man fotograferar.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg