Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3070 / On the table with Fuji X-E1! Problems!

Men det här problemet med Fuji X-E1 hade några användare redan påpekat innan mitt köp av kameran, så jag va medveten om det, men tänkte att det bör man kunna leva med! Men nu sitter jag med kameran framför mig inser att verkligheten alltid är annorlunda! Det hade börjat så enkelt när jag tog upp kameran ur kartongen, litet av Dogmatänk liksom, när jag satte på Summicron 35:an, "Thats all you ned"! :)

.

Men i morse va jag tvungen att kolla om några andra RF-objektiv också funkade på Fuji X-E1, och det gjorde dom tyvärr! (Nu va det här ingen seriös tegelväggstest, utan bara en snapsshot-test på en marmeladburk, tomglas och liknande saker hemmavid)

.

Visst e den fin?

Så där kunde jag ha suttit som åsnan mellan många hötappar, om jag inte har en sådan enastående karaktär! :)  Så nu går jag i kloster ett tag! En kamera, en "film", ett objektiv! (Som magistern sa) 
De e så här man danar sin karaktär i överflödets tid! Tagelskjorta på! :)

Men för att kanske göra det ändå litet enklare, så kanske man borde förbjuda så här spännande och billiga Leicaliknande digitalkameror!?

/Bengan

Ps. Fick en fråga om bandaget om mitt huvud i förra bloggen!
Alltså, när jag va yngre, så va huvudet inte med riktigt!
De känner nog ni som e litet äldre också igen! ;)
Och jag har fritidsintressen typ, skidåkning, cykel, fjällvandring och senareockså golf, och där exponerar man huden, för det e snyggt att vara solbränd! Ni vet va! Så på ett öra har det nu dykt upp hudförändringar som man plockade bort igår! Och tog dessutom en liten bit hud från halsen och satt fast på örat där man skrapat bort en del hud!
Nästan två timmar på operationsbordet! Med lokalbedövning!
Nu fick jag säga det också! :)

Så nu e det ett tag toppluva utomhus som gäller oavsett väder! Eller så kanske man innovativt kan måla ett Rättviksmössemönster på bandaget! :)

Å varför så stor förband då, kanske nå'n frågar! De e ett slags tryckförband så inte hudbiten i örat lossnar! Känns aningen instängt! :)

Inlagt 2015-12-09 09:11 | Läst 1510 ggr. | Permalink
Det största problemet är väl den lilla sensorn som tvingar en att använda kraftigare vidvinklar som är sämre. Summicron 35 är inte lika bra som Summicron 50. Och vad ska ska du ersätta 21/2,8 med utan att tappa ljusstyrka?

Du vet min hållning: sälj av och köp M9. ;)
Svar från Benganbus 2015-12-09 10:14
Jag vet din inställning Magnus... ;)
Men M9:an e äldre, tyngre, större, och framför allt dyrare sa räven! :)
/B
Hej,
Intressant uppsättning gluggar, speciellt gamla Canon, som man ser fram mot i ditt testande.
Den kameran har en sensor värd att kolla. Det skall bli kul att se vad du tycker om den.
Det lär väl bli en del bilder på Roffe?
Krya på örat
Bob
Svar från Benganbus 2015-12-09 10:17
Roffe upptäckte kameran direkt! "Jaha, en Fuji X-E1! Hur förklara du det inköpet för Matte!"
Då satte jag mig bredvid Roffe, lade armen om honom, och pratade en stund och gjorde sedan en smarrig frukost åt honom! Och lovade att bära ut honom till bilen när vi skall ut!
Så nu får vi se! :)
B)
Jaha, du får du ändra ditt dogma-val? Kan bli kul, då är det kanske inte bara jag som kommer lägga upp bilder i dogmapoolen framöver, som det varit på sistone ;)
Svar från Benganbus 2015-12-09 12:50
Ändrade i går! :)
/B
Tråkigt med operation Bengt... Hoppas allt blir bra.
Ett tips till nya kameran; Nya Fujinon 35/2. Jag tror du skulle gilla den. Summicron-nivå i alla avseenden. Snabb fokus, riktig bländarring och mekaniskt perfekt.
Hörs/per-erik
mamiyaolympus 2015-12-09 16:11
Men du har väl märkt att han inte e sån. Han tycker det är kul att hålla på å greja med div. kameraprylar. Läsa om och lära sig. Det är en hobby det med.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg