Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3067 / Existensiella funderingar, fattigmansleica och julmaten!

times changed

Jag blir väckt tidigt i bland, vid pass 05.30, då min fru går till jobbet! Nu e det här ganska ovanligt, att hon går till jobbet vid den här tiden, men idag va det nödvändigt sa hon!

Och se'n hade jag svårt att somna om och ligger i halvdvala och tänker på allt möjligt, och när man e på gränsen mellan vakenhet och sömn så blir tankeverksamheten litet rörig och ibland konstig! Men kreativ! :)  Låg och tänkte på Higgspartikeln (för något hände alldeles efter Big Bang, Higgsfältet tappade ju balansen så här e vi nu) och tänkte också på fattigmansleican, Fuji X-E1 och så va det en del funderingar om vegomaten till julen! Vegetarisk inlagd sill kan de va nå't! :)  Så det va lika bra att gå upp och sätta på kaffe!
"Skjut till dörren litet e du snäll", sa Roffe, "så slipper jag höra nå't slammer från köket!" (Roffe en vår hund som säkert många vet! Sover länge!)

Väl vid bordet, efter en smörgås och en kopp kaffe och DN, så klarnar tankarna och det blev lugnare! :) Och framtiden litet ljusare! Om nå'n timme i alla fall!

Så nu får vi också se vad den här dagen bär med sig!

Ha det!
/Bengan
 

Ps.  Nu när jag e litet mer vaken kan jag berätta att jag säljer en kalender i år igen! Gnesta-kalendern för 2016! Limitet Edition som man säger! Bara 25 ex upptryckta! Och signerade! Med unika Gnesta-bilder! Med unika menas att platserna som har fotograferats är förändrade! Tex bilden på den uppgående solen genom telefonhytten utanför stationen, telefonhytten som nu är borta! Och fler liknande bilder! Och använder man inte kalendern, spar den! Bara 25 signerade ex! Kanske ökar den i värde efter några år! :) Finns att köpa (hoppas den inte e slut) på Medborgarkontoret i Gnesta á 170:-

Inlagt 2015-12-07 07:12 | Läst 1402 ggr. | Permalink
Hej,
Du får tänka på att Roffe hör mycket bättre än vi tvåbeningar. Du får ta på filttofflorna.
Det är roligt att det finns så många alternativ till Leica idag. Å de kan kosta en tiondel bara.
Klapp till den vakne Roffe
Bob
Svar från Benganbus 2015-12-07 09:48
Har tofflor! :)
Å Roffe sover fortfarande 09.45! :)
Men nu e det nog ändå dags för en väckning!
Och en klapp! :)
/B
Big Bang, Higginspartickel - tja? Hur är det med det egentliga förklaringsvärdet när det gäller de yttersta fysikaliska tingen? När man upptäcker något längre och längre bort, har förklaringsvärdet en tendens att flytta ett steg längre bort det med. Ungefär som stackars Gud. När man blev på det klara med att han inte satt ovanför molnens kant - så har han varit på ständig flytt.
Big Bang har väl egentligen samma förklaringsvärde som vilken naturreligion som helst. På förslag: "Den stora urmodern Hulla-Bulla skapade himmel och jord i en enda jättelik rap. Sedan dess har allt som hon rapade upp flugit ut i alla riktningar".

Roffe har väl inte grunnat så mycket på saken - och lika bra är väl det.
Einstein lär ha sagt att ju mer sfären av mänsklig kunskap växer, desto större blir ytan mot det okända. Funderingar som väl inte stör Roffes sömn.
Svar från Benganbus 2015-12-09 12:44
Den svenske fysikern Danielsson har sagt nå't liknande om kunskap.
Vet inte hur långt Roffe har kommit i tänkandet om världen efter Higgs,
men ha sa vid nå't tillfälle att de e för mycket matematik och för litet intuition! :) :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg