Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3064 / Man måste vara hård som bloggare! ;)

Nalen..

Eller allt beror på vad man vill med sin blogg! Å det här e nog inte speciellt med bara bloggar utan ganska generellt där man öppnar upp för kommentarer på internet! Man bör tåla en del!

Men det beror såklart på innehållet i bloggen, man kan säkert få bara vänliga kommentarer genom att blogga om något högst okontroversiellt! Men va blir det då? Mellanmjölk med pingpongeffekt! (Pingpong = Jag tycker Gilla om dig, om du tycker Gilla om mig!)

Såg Skavlan i går, och Lassgård! Han spelar ju Ove i en kommande film! Tror det finns många Ove, även i bloggvärlden! Och det finns såklart även Ovar som ena riktiga bloggtroll! Man kan kalla dom för nätets ordningsmän! För det är ofta män, sannolikt ensamma, som försöker hålla ordning i en för dom mycket ny, konstig och orolig värld!

Nu slutar filmen om Ove på ett bra sätt, men de e ju på film!

Å så kan man väl kanske undra om man utvecklas som fotograf genom att lägga sina bilder i en blogg eller på annat ställe på internet och få kommentarer! (Och då såklart även kommentarer av några Ovar) Jag tror inte man utvecklas speciellt mycket! Bilder på nätet kan man ha då man e utvecklad redan!

Men man väljer ju själv vad man vill göra med sitt bloggande! Men som sagt, att man utvecklas som fotograf med sitt bloggande, det tror jag e mycket tveksamt, för Pingpong skall spelas på ett för Pingpong avsett bord! ;)

För övrigt så letar jag efter en begagnad adapter för att kunna använda M Leicaobjektiv på en Fuji X-E1 :)

/Bengan

Inlagt 2015-12-05 08:50 | Läst 1299 ggr. | Permalink
Verkar som du kommit minst ett steg närmare en Fuji XE-1. Jag är lite frestad av den nya Sony RX1-Rii (högborgerlig kamera när det gäller skärpan ;) ) och var inne på Scandinavian Photo för att se om de hade någon att titta på. Det hade de inte men en XE1 stod framme och jag kände lite på den. Den är nonsensfri på ett sätt som man faktiskt måste gilla. Och det slog mig också att den kostar typ 20-30% av Sonykameran jag skulle titta på vilket är svårt att motivera rationellt. För mig som gillar kort skärpedjup är dock allt annat än fullformat ointressant. Annars hade jag nog också varit spekulant på en Fuji. Lycka till!
Svar från Benganbus 2015-12-05 10:26
De e Södertälje Fuji-partiska Fotklubb som påstår att Fuji X-E1 e mycket bra! Jag har ju prövat kameran med Leica-gluggar och det kändes bra och udda! Å så har jag läst test av kameran från 2013, och där den fick godkänt! :)
Men förstår helt klart din synpunkt vad gäller fullformat!
/B
Pingpong låter för snällt. Ömsesidigt ryggkliande brukar jag säga. Mycket utbrett på nätet - och förvisso här på fotosidan. "Fina bilder" - den kommentaren är jag rätt trött på! Den kan man vara förutan. Precis som pingpong kräver sitt speciella bord, kräver ryggkliande sin speciella bastu. Skall det klias - då skall det klias med rimlig insikt.
Pedagogisk bildkritik som verkligen har något värde, jag påstår att det är en konst att ge sådan, och inte många som behärskar konsten. Kanske blir man inte bättre som fotograf av att få uppmuntran, men det är roligt med uppmuntran och den gör det roligt att fotografera. Och visst blir man bättre när det är roligt! Jag känner några fotografer som i grunden är konstlärare, och de vet hur man gör bildanalys. Men det värsta är att det blir ganska ut-tråkande.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg