Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3030 / Utvecklingen går snabbt med det digitala! Kolla, här e 1,3 mpix-bilder! :)

När vi cyklade på Bornholm så va det med lätt packning! Kamera, pengar och en vindjacka i styrväskan, reparationsgrejer och ett extra däck i sadelväskan! Cykeln är en specialbeställ Italienare, Somec, från Gösta i Vårgårda, full med Campa, och som jag satt på ett MTB-styre på med tumreglage! 

Kom att tänka på den snabba kamerautvecklingen när jag plockade i några mappar och hittar semesterbilder! Bilderna e digitala och en knappa tjugo år gamla, så det har hänt e del i digitaltekniken sedan de här bilderna togs! :)

.

Kyrka på Bornholm! Stadiga grejer!

.

Flyg över Sandhamn! Fick hålla i spakarna när vi va uppe, men inte vid start och landning! : (

.

Midsommar i Grövelsjön! Utan solglasögon!? ;)

.

Jag tror det här är en av mina första Kiev RF! 

.

Å här e kameramodellen när det begav sig!   1,3 mpix! :)

/Bengan

Inlagt 2015-11-10 09:19 | Läst 1599 ggr. | Permalink
Det har som sagt hänt en hel del under åren. Har en gammal Nikon D70 som fått ganska mycket stryk och får ofta en kommentar om vad jag ska ha det där gamla skrället till, fota med! Går det? Javisst funkar alldeles utmärkt!
Dock ingen kompakt som din och lite mer mpix, men ändå!

Kenneth
Jag kände viss skepsis inför ditt påstående om drygt 20 år, för jag har för mig att de där kamerorna dök upp lite innan millenieskiftet. Något som visade sig stämma, för kameran presenterades 1998:
http://www.olympus-global.com/en/corc/history/camera/popup/digital_c900z.html

Själv hade jag aldrig en sådan, utan den första digitala kameran hade 5 MP. Den drabbades till slut av fenomenet med självförstörande sensor, som var mycket vanligt i den generationens kameror. Fast innan dess blev det bilder med den också, men med dagens mått mätt var det en rätt seg tillställning att använda. Slow photography brukar det ju snackas om, men det brukar inte riktigt avse att kameran i sig är långsam. :)
Svar från Benganbus 2015-11-10 12:09
Jag gick på känslan, å tyckte det va väldigt länge sedan!
Här ändrat! :)
Å nu har jag en några år gammal mobiltelefonkamera på 8 mpix!
/B

Ps. Men fortfarande M Leica med Tri-X!
Köpte en sådan Olympus till skolan när jag pluggade till informatör/journalist. Den gav betydligt bättre bildkvalitet än stillvideokameran Canon Ion.
Man blir lätt nostalgisk vid anblicken av den gamla Olympusen. Själv hade jag en liknande, en Nikon Coolpix E2000 och tog många rätt fina bilder med den. Den används fortfarande av en god vän som fick den av mig. Inom sina stundtals kännbara begränsningar tog den fina bilder. Det värsta var för hårt ljus, den hade svårigheter med hårda kontraster. Det är vackert på Bornholm! Synd att jag aldrig varit där.
Pssst! Jag tror du har satt fel nummer på det här inlägget...
Svar från Benganbus 2015-11-11 08:02
Psss!
Det brukar inte vara så många som märker det... ;)
Tack!
Ändrat! : )
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg