Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3028 / Att fotografera analogt, är det nödvändigt?

.

Och förstora gärna bilderna, även om dom inte blir skarpare, så blir dom större! :)

.


Jag fotade med iPhone 4 S nu på Fotomässan! Tycker en mobiltelefonkamera ofta räcker för att illustrera en blogg tex! Man kan ha "kameran" i bakfickan, och tar upp den när man skall fota! Och ingen bryr sig när man går med en mobil och fotar! Och som sagt, för mig räcker ofta en modern mobiltelefonkamera till min blogg!

.

Men en stund innan jag skulle lämna Fotomässan tar jag upp analoga M Leican med Summicron 50:an och Tri-X och fotar med den nå'n timme!

.

Men varför då, jag kunde ju tagit min Fuji X100 i stället, som jag också hade med mig, och sannolikt fått mycket skarpare bilder, och på ett lättare sätt! På Fuji finns även auto-ISO, som går automatiskt mellan 200 och upp till 2400, och skärpan går blixtsnabbt att ställa in! Så va e problemet?

.



Så varför fota analogt i det här läget! Räcker det digitaltekniska inte riktigt hela vägen ut,  eller va e det frågan om? Eller e det nå't annat i det digitala fotandet som inte riktigt stämmer? Kanske e det så!

.

Så jag fotade med M Leican sista timmen på mässan, och "missade" säkert några bilder, för det tar litet tid att ställa skärpa och ändra bländare! Speciellt när ljuset e ojämt och människor går och byter plats hela tiden! Och någon hyperfokal fungerade inte, för bländaren stod på 2 eller 2,8 hela tiden! Och så va jag nog litet ringrostighet i det här sättet att fota! Men det kändes ändå kul!

Och det blev såklart inga superskarpa bilder! Men de e inte det som det här handlar om! Det finns annat i livet än det supertydliga och superskarpa! Jag upplever i alla fall en annorlunda känsla i fotandet! Och tittar man med litet fantasi på bilderna, så bör dom nog funka utan att vara sådär superskarpa! 

/Bengan

Inlagt 2015-11-08 16:23 | Läst 1276 ggr. | Permalink
Jag kan verkligen inte inse att man måste fota analogt. Det är väl inte för att du måste som man gör det? Jag utgår från att du gör det för att du tycker det är kul. Porträttet i sista bilden är super!
Man har sina verktyg som man är van vid.

Jag köpte en proffsig, dyr och tung hammare 1973 tror jag det var. För tung för mig. Hann slita ut en enklare hammare och tog fram dyrgripen igen. Lärde mig hantera den - man måste inte hålla i det gummerade greppet utan kan välja andra grepplägen - och använder den i alla lägen sen dess. En spikpistol är säkert bättre på att leverera många fästdon per tidsenhet. Men ger inte samma känsla i jobbet.

Och resultatet beror mycket på känslan - kolla bara din sista bild, oj!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg