Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3026 / Den gamla Bloggen är död! Leve den nya Bloggen? * UPPDATERAD!

Uppdateringen e sist i bloggen!

.

Bloggar hade generellt här på Fotosidan nog mer text förr, även om det fortfarande finns några ordrika undantag, men numera e det mest bilder! Och jag misstänker att många bildpooler har tappat en del bilder! Det här e väl i tiden, alla kan fotografera, å då kommer det bilder! Och Fotosidan blir som alla andra, ett socialt media, och bilderna blir en del av samtalet! Å va e det för fel på det då? Att tala med bilder! Fel och fel, men man kanske inte behöver jobba så mycket på bilder när bilden bara skall visas en liten stund under några ögonblick!
Å då kan man väl fortsätta å fundera! 

Blir man nå'n bra fotograf på det här sättet att producera bilder på då? Risken e nog ganska liten, men för att tala i klartext, det e nog inte det som e meningen med det här "fotografiska samtalet" på olika media, att man skall bli en bra fotograf, utan de här bilderna är en del i de nya distanssamtalen, där man får tex nya distansfotovänner! Och de e också trevligt!

Så va skall man göra om man skulle försöka bli en bra fotograf då? Nu kanske nå'n protesterar, "jag får en massa gillanden på mina bilder! Så jag måste ju ta bra bilder!"  
Ok då! 

Men jag tror, att för att utvecklas som fotograf, så tror jag att det är det gamla vanliga sättet som funkar bäst, typ fotoskola och liknande! Och att även arbeta i mindre grupper, där man ansikte mot ansiket kan diskutera fotografi, visa sina bilder, jobba i projekt, och få återkoppling, och sedan ställa ut på det gamla vanliga sättet, på en vägg! :)

.

Att hänga upp bilder på webben då?
Tror det e ganska meningslöst, om du inte redan är känd eller berömd för dina bilder! Annars hittar ingen dig! Men e du redan känd, då blir det ofta en bra och säljande CV!
De va de om de!

Ha nu en bra dag, för det e fredag också! :)
Jag skall snart ut och handla ingredienser för en vegetarisk pizza! Men först ut med Roffe!
I pizzan brukar det bli fyllning typ, oliver, pesto, fetaost, vitlök, ruccola, paprika och litet annat!
Dricka till blir ett vegetariskt vin och/eller vegetariskt öl! ;)

/Bengan

Uppdateringen alltså! Va på Systemet nyss för att inhandla vin, och i kassan visade jag upp vad för vin jag valt, och fick direkt bakläxa! Så nu har jag en flaska Villa Cavallo 2004 från Toscana i stället! Visst e det här trevligt, men vad osäker man blir när man går in i butiken nästa gång... (Så de e lika bra å fråga direkt först)
Köpte även en några öl, bla Slottskällans Winter Stuot... Men sorry, den va litet tunn!

Inlagt 2015-11-06 07:46 | Läst 1509 ggr. | Permalink
Hej,
Ingen av den yngre generationen har tid att använda mer än fem sekunder åt en blogg.
Hoppas att Roffe får en minipizza
Bob
janolof 2015-11-06 11:37
Jag tycker mig se den otåligheten även hos äldre skribenter, och även läsare.
Pistol-Pete 2015-11-06 11:48
Hehe, var går gränsen för den yngre? ;-) Jag tror mig ligga på den yngre halva i alla fall, och jag skriver alltid en text i min blogg.

Mvh/Peter
Bob Bovin 2015-11-06 13:53
Ja det är nog inte personnumret utan sinnet som gäller.
Bob
Bilder utan text bör hänvisas till lämplig bildpool. Det är min åsikt. /Jan Eric Wirén
Men dina blogginlägg är oftast med en massa trevligt och läsvärt i. Gillar de som inte bara har en bild och en rubrik. Känns mer som att ha hamnat i någon av bildpoolerna då bloggen bara har en bild och en rubrik. Ibland man kanske har ordtorka, men kanske inte i varje inlägg. Läser dina med välbehag.
Men undrar hur är ett vin som inte är vegetariskt, kliar mig i huvudet och kan inte komma på det. Ge mig lite kött på benen där.
Svar från Benganbus 2015-11-06 20:09
Många har synpunkter på vegetarisk mat!
Men alla viner e nog vegetariska, även ölen!
Då går det vegetariska bra! ;) :)
/B
För mig är det viktigaste skälet att fotografera att det är roligt. Jag delar gärna med mig av mina bilder (t ex på blipfoto) och jag ser mycket av vardagsfotograferandet (med åtföljande delande) just som ett samtal. Ett bildsamtal. Att gå på fotoskola är förstås toppen för den som verkligen har ambitioner. Jag funderade på det när jag var ung, men det blev data i stället.Att bidra till en riktig fotouställning är toppen, men det blir ganska dyrt. I synnerhet som man inte kan räkna med att sälja något.
Vad är vegetariskt vin för nåt, undrar LO....



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg