Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3025 / Mera Leica M8.

Hittade en testartikel om Leica M8 i en tidning, intressant läsning! Ganska positiva omdömen, undrar om artikelförfattaren har nå't att tillägga så här några år efteråt? Kanske har han värderat om objektet en aning då det kommit modernare M Leicor? :)

Å de e nog som Johan Pihl säger, att man kanske kan plocka upp ett bra "standardobjektiv" till kameran, och då passar nog en 28 mm bra! Jag kan själv tänka mig tex Cosina 1:2/28 mm!

Vad jag också är litet nyfiken på, det är om någon M8-ägare haft problem med kameran, och ev haft den på service i Tyskland, och hur gick det? Tog det tid? Va det dyrt?

.

Annars grått i dag! Men några ljuspunkter fanns det! En i förgrunden och en i bakgrunden!

/Bengan

Ps. Bonusbild! :)

Inlagt 2015-11-05 16:26 | Läst 1444 ggr. | Permalink
Hade inte Johan Ericsson en M8.2? Han sålde den, så mycket Leica-fan har är. Det måste bero på något.
Svar från Benganbus 2015-11-05 16:42
Det stämmer, jag har en bild på Micke Borg när han fotar med Johans kamera! :)
/B
Jag tror att Mikael Good/Chasid här på fs fotar mycket med en M8.

Men man ska nog försöka hitta en M8.2 istället för en M8. Den har fått en tystare slutare, samt att sökarramarna ska stämma bättre överens med vad man får med, förutom på väldigt nära avstånd, där M8 stämmer bättre. Man har även gjort den svarta varianten ännu mer diskret (perfekt för gatufoto) genom att göra den röda leica-pricken svart på M8.2 ;) Nackdelen är att på M8.2 så är den snabbaste slutartiden 1/4000s istället för 1/8000s som på den vanliga M8. Det blev följden av att man gjorde den tystare med att ersätta den vertikalt gående slutaren i M8 med en horisontell slutare i M8.2 (som de gamla traditionella m-leicorna också har).
Grym höstkänsla!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg