Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3019 / Gatufoto med 5 cm och analogt! Och bättre än Summicron 50 mm!

.

Gatufoto, nåja, det va inte så allvarligt menat med det, utan bara en test av ett över sjuttio års gammalt objektiv på en M Leica när jag gick Hornsgatan! Här är en av bilderna! Objektivet är ett Zeiss Sonnar 1,5 / 5 cm i Contaxfattning via en adapter på M Leican!
.

De e ju det här med att hinna ställa avståndet manuellt, för det tar ett litet ögonblick, och exponeringen får då ofta vara som den är, den hinner man inte ändra! (Jag hade ställt exponeringen efter en ljusare del av gatan tidigare, så den här bildrutan blev litet tunn) Men visst e det mycket lättare att fota med en iPhone eller en Fuji X100! Framför allt med en iPhone! :)

.

Stillastående föremål går det lättare att fota, även om det är på bländare 1,5! Gert vill visa att han har varit med i lokaltidningen!

.

Test av närgränsen på 0,6 meter! Ställde skärpan på bokstaven K i KOO på marmeladburken!  Sonnar 1,5:an från 1941 sitter normalt i en Contaxfattning som går ned till 0,9 meter! Adaptern som objektivet nu sitter i går till o,6! Och det e bra! Och Summicron 50:an går ju bara till o,7! Halvbra liksom! ;)

.

Och bländare 1,5 funkar rätt bra tycker jag! Och ni ser vilken fin bokeh det blir i oskärpan på örat! Förstora gärna bilden så syns det bättre! :)

/Bengan

Inlagt 2015-11-01 15:58 | Läst 2048 ggr. | Permalink
Ja, gatufoto är väl vad det är. Alltid intressant.Det är rätt nördigt med de där gamla gluggarna. Men jag förstår att det också är spännande.
Svar från Benganbus 2015-11-01 20:22
Nördigt och litet utmanande! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg