Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3018 / Några Slussenbilder, Sonnar på M Leica och om dokumentärfoto!

.

Slussen förfaller för evigt, eller hur man vill kalla ombyggnaden! Jag gick en runda i Slussen under veckan för att kolla läget, och putsen flagar mer och mer!

.

Salong Rufsig är borta, känns bra att jag hann ta ett hundratal bilder härifrån salongen innan  stängning! För den här salongen i Slussen var litet unik!

Vad gäller amatördokumentärfoto, som skulle kunna bli viktiga bilder till framtiden, så ser jag ingen större ljusning! Visst fotografers det i massor, kanske för mycket för den som vill leta intressanta fotografer med intressanta bilder,  och det e mest blommor och blad, solnedgångar och maträtter! ;) Eller utländska resmål som man vill visa upp för sin Gilla-vänner! ;)

Å visst e det kul och trevlig att bli gillad, det tycker jag med, men det blir sannolikt inte speciellt spännande bilder för nå'n att titta på om ett tiotal år! Men det e nog inte det som e meningen! Man fotar såklart det man tycker är viktigt! Och kanske för stunden!  ;)

.



Har nyss framkallat en rulle Tri-X  där jag använt Amedeo-adaptern för objektiv med Contax/Kiev-fattning! Den funkar bra!

.

Det bästa med adaptern är närgränsen på 0.6 meter! Skall kolla med lupp senare på negativen! Så nu e jag tillbaka som på 1930-talet, då va det Leica med Zeissobjektiv som gällde! ;)

/Bengan

Ps. Alla bilderna i bloggen är såklart tagna med iPhone 4S!

Inlagt 2015-11-01 11:21 | Läst 2430 ggr. | Permalink
Jag tror att de (vi) som visar bilder till exempel här på Fotosidan försöker sig (oss) på lite mer konstnärliga bilder och bilder på blommor och blad och solnedgångar.
Men sen tror jag att det finns en skatt med vanliga familjebilder, som "alla andra" tar, som kan vara just de där dokumenterande bilderna för eftervärlden som är viktiga, där man kan se tidstyp med kläder, frisyrer, möbler, vanor etc. Men de blir mer privata, förstås.
En stor, men intressant diskussion.
Hälsningar//GöranR
Svar från Benganbus 2015-11-01 13:39
Måste testa att knuffa litet på bikupan! ;)
Sover alla i bikupan, eller händer det nå't? :)
/B
Jag gillar solnedgångar! På gruppen "Solen" här på FS får dom visas och får berättigad uppskattning.

(Gruppen är f ö rejält vildvuxen. Anstiftaren hälsade från Indien för tre år sen och har sen inte synts på sin sida. Den puttrar på helt utan monitoring. Så man behöver inte ta det där med "Solen" helt bokstavligt, om man plåtar en söt kattunge så får den också gillande kommentarer. Sol ute, sol inne, sol i hjärta sol i sinne.)
Svar från Benganbus 2015-11-01 18:27
Jag gillar mest soluppgångar, det ger nya möjligheter liksom! ;)
Å visst finns det fina solbilder också!

Spännande det här med vildvuxenheten, eller hur saker bär iväg utan styrning!
Det blir som en fjäril i Amasonas! :)
/B
Jag undrar vad iPhone har för glugg. Slussen har ju alltid varit märklig. Just nu är den märklig i sitt förfall. Slussen har ju alltid varit märklig, fast på olika sätt. Just nu är den märklig i sitt förfall. Många är charmade av det, men inte jag.
Svar från Benganbus 2015-11-01 18:38
Vad jag fattat så e optiken på bländare 2,4 hela tiden på IPhonen. Brännvidd vet jag inte, kan va motsvarande 30 mm kanske? Jag har ett litet speciellt förhållande till Slussen. Jag va här vid sex års ålder första gången. (Det måst ha varit 1946 alltså) Sedan har det varit till och från under åren! Och vis av erfarenhet, så tror jag man om tjugo år att säga, varför rev man den här spännande arkitektoniska konstruktionen?
Påminner om Klara! Men vi fick ju snygga "skyskrapor" i stället! På rad! ;)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg