Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3011 / Mera Nickel-Sonnar!

.

Håller som sagt på att fota med en Nickel-Sonnar 1,5/5 cm från 1933 på en Leica via en adapter från Kipon! Å det går väl, men en ny och bättre adapter e förhoppningsvis Pg, för den här Kiponadaptern e aningen litet oexakt tycker jag! Fotovännen Ulf har hjälpt mig med en beställning av en Amedeoadapter speciellt framtagen för Contax 50 mm RF-optik! Amedeoadaptern går ända ned till 0.6 meter, och det e bra!

Nu kan såklart nå'n undra vad e vitsen med att fota med en gammal optik, aningen repig, och utan antireflexbehandling, när det finns så mycket mer moderna och lättjobbade saker!
Och det går bra, att undra alltså! ;)

Här en bild till tagen med den drygt åttioåriga optiken! Utomhus, gråväder, Bl. 4 och 1/500 på Tri-X 800 ASA! Gammal D-76  i 12 minuter verkade lagom.  Förstora gärna bilden!

Skall även pröva Nickel-Sonnaren på en Contax II i veckan!

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
Skrev tidigare fredagskväll, man undrar liksom... ;)  
/Bengan

Inlagt 2015-10-24 20:38 | Läst 2544 ggr. | Permalink
Snyggt korn.

/ mvh FiCa1
Den gamla gluggen gör bra ifrån sig kan jag se! Fast det beror väl på vem som håller i kameran.
Jag tror att du är fast i hantverket, i känslan att hålla i processen själv med egna händer - dvs så kan jag förstå det, men vad vet väl jag... Och det är väl inte hela sanningen, men lite kul är det emellertid att höra (och se) dig berätta om det. Och så är det ju så att bilden beror inte på kameran, utan på den som håller i den.
Ha det//GöranR



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg