Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3003 / Night Hawk

Bländare 2,4, 1/15, 800 ISO med iPhone 4 S

.

För övrigt när det gäller natt och mörker, så kommer här ett citat från Harvardprofessorn Robert Paarlberg (artikel från SvT) om att anpassa sig!

"Som ett rikt och teknikoptimistiskt land räknar USA med att kunna skydda sig och anpassa sig till klimatförändringar, menar Robert Paarlberg. På samma sätt väljer allt fler amerikaner att anpassa sig till den ökande fetman, man kan leva ett bra liv som tjock med hjälp av mediciner.

– Vi har världsledande sjukhus och har man råd kan man leva ett långt och produktivt liv som tjock. Vi ser en trend att man alltmer håller diabetes och högt blodtryck i schack med hjälp av mediciner.

Även miljöförändringar som erosion och ökade havsnivåer på grund av ett varmare klimat kan man skydda sig emot, tror Paarlberg.

– Vi är ett ganska glesbefolkat land, vi omges av två hav. Vi har till skillnad från fattiga länder i tropikerna råd att skydda oss mot stigande havsnivåer genom att bygga murar eller flytta längre in i landet."


Ha en bra dag,
även om dagen blir kortare och kortare!
/Bengan

Inlagt 2015-10-19 09:34 | Läst 1858 ggr. | Permalink
Hej,
Här kommer nu en petimäter å klagar. Night hawk, som du har i rubriken, skrivs vanligen på engelska som ett ord, nighthawk, pl nighthawks. Idag har ju detta ord många betydelser, inte bara en hök i natten, utan också namn på hockeylag eller namn på en berömd tavla av Hopper. Det är väl den senare du anspelar på i den dystra framtidsprofeten.
Det är verkligen rena natta när man tror att det bara är att anpassa sig och leva på fel sätt. Tills mänskligheten går under av fetma och värme.
Klapp till Roffe
Bob
Svar från Benganbus 2015-10-19 11:03
Det här Night Hawk ,som jag skriver, skall spegla en fiktiv Bladerunnerkänsla med vår moderna särskrivning! ;)
Och litet av Hopper såklart! :)

Roffe sover, men skall klappa honom när han vaknar!
Tack!
B)
Roligt att se hur du använder din iPhone! Och gillar också blogtexten, jag uppfattar den både tvetydig och breddande tankemönstret (hos mig)/ Björn T
Svar från Benganbus 2015-10-19 14:06
Tack Björn!
Och skönt att du uppfattar det så!
Det här med tvetydigheten och tankebredden va liksom meningen.. :)
/B
Det är ju i detta ljus du ska skruva på en Noctilux!
Svar från Benganbus 2015-10-19 14:08
Unge man, hetsa mig inte till några nya prylköp! ;)
/B

Ps. Har faktisk en ny pryl Pg! Men säger inte ännu vad det är! :)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg