Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2997 / Mer om onödiga grejer! Som en manuell växellåda tex! ;)

.

Har nyss framkallat en film! För en fem timmar se'n!  (tiden går fort) Va tvungen att diska först, för vasken va upptagen i köket där jag skulle skölja filmen! Och se'n va tvättlinan upptagen i källaren där jag skulle hänga filmen! Och när jag tagit bort tvätten så rörde jag nog upp en del damm, så jag måste nog skölja om filmen vad jag sett! Men kunde ändå skanna några bilder för en koll av optiken! 
Nu kan nog nå'n tycka att det e enklare med automatlåda! ;)

Och om de e nå'n som undrar vad som står på min tröja på selfie-bilden här ovan, så står det "Endast för utvärtes bruk"  Bra liksom så inte nå'n gör fel!

.



Men till saken, min Jupiter-12 från 1948 funkar utmärkt! Avståndet verkar stämma, ställde avståndet på registreringsskylten, tiderna på slutaren i Kiev-kameran verkar stämma, de va det viktiga att kolla! Nästa rulle får bli med en T-Max 100! Bilderna här ovan e tagna med Tri-X!

.

Å visst kan det verka skumt att fota med gamla samlargrejer som borde stå på en hylla!
Men e det inte värre saker så borde det kunna passera!
Å ingen automatlåda heller! :) 

/Bengan

Inlagt 2015-10-14 21:02 | Läst 1673 ggr. | Permalink
Jaså det är så där du rastar stackars Roffe!!?? ;)
Hej,
Jag tror att Roffe måste få en extra klapp ikväll.
Bob
Jag är helt övertygad om att det kan ligga något positivt och tillfredsställande med själva hantverket, att ställa in kameran själv, att sedan slaska i mörkrummet och se bilden växa fram innan man hänger upp den för torkning. Men påminner mer om köksjobb, att själv konservera och laga mat från grunden hellre än att köpa färdigt, vilket jag gillar och därför kan förstå tjusningen! Men, jag kör hellre automatväxlat. Och startar inte bilen med vev heller. Typ.
Hälsningar//GöranR
Kikat på din Goa Roffe gillar honom mest i denna blogg.
Gun-Inger
Tycker inte du skall förtöja Roffe i bilen. Du kan ju diskutera saken med honom.
Svar från Benganbus 2015-10-14 23:08
Kan väl medge att det verkar litet konstigt, men det e inte som det ser ut!
Roffe sa att han lätt kunde dra bilen bakåt! Ok, sa jag, och då jag inte hade dragkroken på bilen, så satt jag fast kopplet/draglinan i backspegel, och det funkade faktiskt bra att dra bilen bakåt via backspegel också! :)
/B
Pricksäkert på skylten, automatväxlat eller ej men tillhör inte Skoda VW-koncernen och därav borde du "hundrasta" mindre med bil :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg