Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2976 / Att våga släppa taget!

Bilden e tagen med en något suspekt men hyffsat modern sk kamera, en iPhone 4 S! (Förstora gärna bilden)  * Glömde att tala om tidigare att den här bilden är en delförstoring, så jag gör det nu!

Och läste Göran Redmos blogg nyss om kameror! De e ju en ny och många gånger oroande tid vi lever i! Inget e som förr! Här i vårat skrå så verkar man ju kunna fota med nästa vad som helst numera, och så kallas det för kamera också! De verkar inte vara nå'n dj-a ordning alls!

Men å andra sidan, det kan nog innebära utmaningar också, att försöka tänja på sina egna gränser, även om försöken för mig ofta sker med en gammal tysk fotoapparat! ;)  Och även med en äldre mobiltelefonkamera, typ iPhone 4 S! Bara för att se om det går! Och hur det går! Och hur jag klara det!

Så varför inte pröva sådana här grejer vid tillfälle! Och fota litet utmanande också! Tex sportfoto med en iPhone! Vad sägs om det! :) Då säger nog nå'n, "Har du prövat att sitta på läktaren och fota sport med en iPhone?"

Jag sa inte att man skall sitta på läktaren och fota! Försök att tänka kreativt nu! ;) Alltså, sportfoto med med en iPhone sa jag bara! Och att då klara av de begränsningar som en iPhone ändå har, och att försöka lösa det på nå't sätt, så det i slutändan blir intressanta sportbilder för betraktaren!
Visst e det en utmaning va? :)

Å det här va bara ett förslag, det bör finnas ett hundratal andra motivområden att utmana! 

Nog för tillfället! 

/Bengan

Ps. Mera iPhone! :) Å förstora gärna bilden även här!

Inlagt 2015-09-25 08:43 | Läst 3809 ggr. | Permalink
"Bara för att se om det går!
Och för att se om man klarar det!"
Det kan inte sägas bättre om att jag fotograferar med gamla kameror som inte erbjuder någon hjälp alls =) Och jag har märkt att det går (precis som det gick förr) och jag kan konstatera att jag klarar det!
Det finns ju speciella kameror som är väldigt bra i speciella situationer; kameror för sport, kameror för porträtt, små kameror, stora kameror etc etc. Att våga gå utanför de vanliga gränserna och använda grejorna på ett nytt och ovanligt sätt, som det liksom inte var tänkt, och försöka göra nåt nytt kan vara hur kreativt som helst. Och det finns många bra exempel, inte minst hur man kan använda sin mobilkamera.
Och man är naturligtvis alldeles fri att beträda de stigarna på vilket sätt man vill. Det vore ju inte minst väldigt synd om man skulle börja titta ner på de som fotograferar på ett oortodoxt sätt.
Hälsningar//GöranR
Sanningen är ju att det är myclet lättare att fotografera med en bra mobiltelefon än med vilken analogkamera som helst.
Svar från Benganbus 2015-09-25 21:41
Det stämmer tyvärr ganska bra! :(
/B(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg