Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2966 / Volvo Duett, en bil som väcker minnen!

.

Volvo Duett kom väl i början av 1950-talet vad jag minns, och en kompis hade en Duett som vi använde till våra skidresor på 1970, 1980 och litet in på 1990-talet! Vi åkte från Rättvik i söder till Hemavan i norr och även till ett antal Norska skidorter, sommar som vinter! Det finns sommarskidåkning också! Man behövde aldrig packa snålt eller begränsa antalet skidor i Duetten, allt fick plats! :)

Vi hade "nödutrustning" med oss ifall vi skulle på motorstopp eller köra av vägen mitt i natten! Vi körde ofta på nätterna! Så vi hade yxa, ved, dunsovsäckar, liggunderlag, Trangiakök och mat liggande i bilen! Men det hände aldrig nå't med Duetten, tyvärr måste jag säga, för det hade varit kul att testa nödutrustningen nå'n gång!

Den här Duetten såg jag för några kvällar sedan här i Gnesta, och jag vet vem som äger den!

Det va de om de!
/Bengan

.

Inlagt 2015-09-17 09:41 | Läst 2871 ggr. | Permalink
Hej Bengt - Now we are talking. Veteranbilar och så ändå en Volvo :-)
Det är en otroligt bra underhållnad exemplar du har fångat här.
De producerades 1953-1969 och de sista ca 1500 (menar jag) såldes av Volvo som chassi. De blev så modifierad och byggs upp av olika underleverandøre för många olika ändamål.
Fin natt scen.
Hälsningar från Erik
PS. "Hold dem til Volvo - den holder til dem" (dansk reklam uttryck för den tiden).
Volvos mest lyckade vagn tycker jag! Pardörrar bak, slitlister av ask på lastgolvet, utsikt från alla fönster. Framtill en lagom motor som gick på en liter per mil, normalt på den tiden. Dom skulle aldrig slutat tillverka den. Med en modern snåldiesel skulle den gå på 0,5 liter per mil och passa både hantverkare och familjer.
Vilken Pärla! Var själv på jakt efter en Duett ett par decennier tillbaka, blev tyvärr aldrig en sådan - de flesta var för rostiga. Dock har jag bl a haft tre stycken PV som nog är min volvofavorit. Mitt fotointresse går upp och ner men kommer alltid tillbaka men orken att mecka och hålla på med gamla bilar har dessvärre nästan helt trutit :( Ett tag hade jag totalt 9 bilar varav två bruksbilar. Gamla kameror har jag numera desto mer av, dom är framförallt lättare att härbärgera!
Duetten var en verklig hit! En robust arbetshäst.
Ett praktexemplar, när är bilden tagen, såna här fanns det massor av förr, framförallt många bönder minns jag som hade såna, läcker tvåfärgad, ommålad såklart, skulle vara kul att få veta lite fakta om den. Må gott, LO



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg