Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2952 / Tänker på katten som kom två gånger i filmen Matrix! Kanske va det Schrödingers katt?

.

Hösten kommer och det är inte bara fototid i skumma lokaler utan även lästid och så tittar jag också på "gamla" filmer! Och får funderingar om innehållet!

Vad gäller läsning, så är Peter Nilson en av mina favoriter! Nilson rör sig både i vetenskap och religion! Nilson skriver i sin bok "Mitt i labyrinten" om bla. Schrödingers katt! Den berömda katten! Kvantkatten! De va nog den katten som jag såg i Matrix! :)

I filmer kan det finnas andra antydningar om saker som kanske inte riktigt hör till filmen, men som ändå passar bra in! I Matrix talas det också om "The Rabbithole!" (Från Alice i Underlandet)

De e höst alltså! :)

/Bengan

Ps.  Lars Gustavsson i SvD skriver: "Peter Nilsons bok är en av dessa böcker som behövs för att ständigt på nytt erinra oss om att alla frågor återstår att ställa och att världen förblir gåta och främmande ort."

Inlagt 2015-09-09 08:29 | Läst 1667 ggr. | Permalink
Jag läste en gång en bok som heter "Herr Gud, det är Anna", av Flynn. Anna menade att det svar som är svaret på bara en enda fråga, pekar på att det är den viktigaste frågan man kan ställa. Men det är ju en helt annan historia än kaninhål och matriser =)
Håller med dig om Peter Nilsson. Gjorde en gång en intervju med honom i hans hem utanför Tierp. Hittade den i mitt textarkiv och fann att den var tämligen god. Hittade också några av hans volymer i bokhyllan och de bör nog läsas om.
/Göran
... snart är det dags att bli en Night Hawk igen!
Jo, han är intressant. Men jag hänger inte alltid riktigt med i hans svängar, t e x i romanen Nyaga.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg