Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2928 / Nya tider med många nya fotografer som har helt nya motiv!

.

Fotomässan

"Svenskarna måste förmås släppa telefonerna och hjälpa till!"  Så ungefär står det i en artikel i DN! På en badplats i Stockholm drunknade en 5-åring, det var för få människor som som ville hjälpa till att leta efter pojken i vattnet, enligt en sjuksköterska! Sammanfattningen av artikeln i DN e att numera stannar vi gärna vid en olycksplats för att filma eller fotografera, se'n drar man för att sända bilder till en tidning, och lägga upp bilderna på sociala media för att få många gillanden! Drömmen att bli en häftig nyhetsfotograf och synas i media, det är det viktiga numera! Att bli känd liksom! Och få många gillanden!

(I artikeln i DN visas en bild på en hyena som fotograferar en drunkningsolycka, hyenan håller sitt eget lilla barn i handen samtidigt)

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/gillajaktens-pris/

/Bengan

Inlagt 2015-08-22 09:20 | Läst 2497 ggr. | Permalink
Det har blivit många rovdjur i Sverige de sista åren. Dags att skjuta av lite ?
Det är väl samma djurart som tar selfies i tid o otid. Som går med mobilen i handen och tillber den som om den vore koranen. Den djurarten är att betrakta som ohyra.
Jag hittar inte artikeln i DN online men jag tycker att det är farligt att dra slutsatsen utifrån en persons påstående att "svenskarna" inte längre hjälper till vid nödlägen på grund av att de hellre filmar nyhetshändelser. Eller bygger artikeln på en större undersökning eller någon annan fakta?

Det är tragiskt att ett barn har drunknat och skrämmande om det beror på att folk i närheten i det här fallet inte ville hjälpa till. Fruktansvärt! Men jag tror faktiskt att de allra flesta människor är villiga att hjälpa till att rädda liv. Vi ser många exempel på folk som engagerar sig i t.ex missing people och vi kan läsa om osjälviska räddningsinsatser varje dag i media.

Jag håller däremot med om att det säkert filmas en hel del på olycksplatser etc eftersom det är så enkelt nuförtiden. Det skapar helt klart integritetsproblem och jag tycker att de som filmar borde skämmas. Sedan måste man också tänka ett varv till. Vem köper tidningarna som bilderna publiceras i? Det är ytterst den efterfrågan som driver filmandet.

Formuleringarna i kommentarerna från Thomas och Sven tycker jag är skrämmande och ogenomtänkta.

F
Svar från Benganbus 2015-08-22 16:06
Hej Fredrik, jag har lagt en länk till artikeln i bloggen.
Mvh Bengan
Fredrikpersson 2015-08-22 16:36
Hej Bengt,

Tackar! Mvh Fredrik
Jag hörde en gång om några svenskar som besökte Paris. De letade efter någon speciell svensk vän där och frågade en fransman de kände om han hade någon uppfattning om var vederbörande kunde hittas. Fransmannen gav dem omedelbart en adress, med kommentaren: "Det är en stor eldsvåda där. Då kan man vara säker på att alla svenskar som känner till den gått dit!"



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg