Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2925 / De e mycket mytos om Made in Germany! Då e det viktigt med nördvetande!

.

Under den tid jag varit intresserad av foto och kameror så har flera jag träffat sagt tex, "den här Leicaoptiken e bättre, den e gjord i Tyskland å inte i Canada!" Och så här har det varit även med Zeiss! Nu tror jag inte att Leitz, vare sig dom tillverkar i Tyskland eller Canada eller som Zeiss i Tyskland eller Japan, släpper ifrån sig några sekunda varor medvetet! ;)

En intressant sak i sammanhanget är den optik som tillverkades av Leitz i Canada till KE-7A, den M Leica som levererades till den Amerikanska armén! Optiken heter Elcan, tillverkades mellan 1972 till 1974, och är en 50 mm-normal till M Leica på ljusstyrka 1:2! En mycket annorlunda och intressant konstruktion med bara fyra linser!  https://www.google.com/patents/US3649104

Nu e optiken ett samlarobjekt!
Kameran också!

Avdelning nördvetande!
Ha en bra dag!
/Bengan

Ps. Å ni som inte har nå't annat att göra, ni kan väl börja att läsa på om Mandler!
 https://www.google.com/search?tbo=p&tbm=pts&hl=en&q=ininventor:%22Walter+Mandler%22

Inlagt 2015-08-20 07:32 | Läst 2522 ggr. | Permalink
Kunde inte låta bli att googla. Din länk är toppen!

"Elcan stands for Ernst Leitz Canada". (E, L och Can understrukna i originaltexten.) Företaget finns kvar men i annan ägo, Raytheon, och verkar företrädes syssla med vapensikten. Det utvecklade på Leicatiden flera objektiv med extrema egenskaper precis innanför det möjligas gräns samtidigt (men som innan dess ansågs ligga utanför den gränsen.)
Påminner mycket om Grundlach Ultrastigmat, en föregångare till Berteles Ernostar.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg