Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2912 / Andra bloggen i dag, ursäkta, men de kanske blir så när man bor på landet?

.

Jag menar, när man bor i en större stad så händer det ju saker hela tiden, i alla fall när man e ute å promenerar! Visst e Gnesta som en liten stad, men jag tar ofta den första promenaden med Roffe på en grusväg utanför Gnesta!  De kanske e därför bloggbehovet ökar när jag e tillbaka? Det blir kanske brist på intellektuell stimulering under den här promenaden? Fast nog inte för Roffe, vår hund, för han läser sin "morgontidning" under promenaden, så han får nog sitt i huvudet!

Jag skulle väl också kunna läsa morgontidningen i iPhonen! Men jag har inget SIM-kort i min iPhone! Jag bara fotar med den! Mina vänner vet om det här, och suckade litet i början, men dom har vant sig vid bakåtsträvaren! Så jag får skylla mig själv liksom och gå i tystnaden och försöka skapa en egen liten underhållning i mitt huvud under promenaden! Nu skall ni inte tro att jag går och sjunger eller nå't liknande! Ok då, jag kan väl gå och nynna litet när igen hör! 

De e en grusväg vi går på, litet dammig just nu, och vi möter sällan nå'n, ingen i morse i alla fall! Jag kommer under promenaden att minnas några andra grusvägar jag gått på! En så'n här tyst promenad skapar lätt minnesbilder och minnesdofter av tidigare promenader på liknande grusvägar! Det blir sommmarupplevelserepriser i huvet!

Och gräset vid vägkanten, med fjärilar och några myror som kutar vid kanten! Universum i smått liksom!

.

Här längst bort i bilden e det en bronsåldersboplats! Det e även några fuktfläckar i vägen längre fram, å dom beror på en källa en bit upp på ängen vid boplatsen, där det även brukar beta hästar om dagarna, men inte i dag! Och där uppe brukar Roffe och jag ta en rast då det e litet molnigare! Och som sagt, det går långsamt, för Roffe kollar noga vem, eller vilka, som gått här se'n sist! Och som sagt, jag får underhålla mig själv här och i nuet,  en underhållning som ofta såklart kopplar tillbaka till dåtiden! 

Och ärligt talat, det går ganska bra att gå så här! :)

Men visst far tankarna iväg ibland, tänkte ett tag på om det verkligen kan finnas upp till elva dimensioner enligt strängteoretikerna, fast vi aldrig kommer att få se dom,
men jag kom snabbt tillbaka till nuet på grusvägen igen! Bra härochnujobbat!

Och som sagt, andra bloggen för i dag!
Nu en sen påtår!
Men en påtår e nog aldrig för sen! 
/Bengan

Ps.  Och La Mancha-testen på objektiven fortsätter såklart!
La Mancha betyder att inte ge upp även om nå'n påstår nå't annat!  :)

.

Inlagt 2015-08-09 12:42 | Läst 1881 ggr. | Permalink
Hej,
Roffe har nog löst det där med mångdemmensioner. Men han håller nog det för sig. Jag tror nog han är strängteorin på spåren. Han har nog projicerat ned den på gångstigen. Den blir enklare att förstå då.

Ta aldrig med telefonen i naturen. Ta möjligen med en kamera.

Ha det bra i sommaren
Bob
När det gäller för det mesta :-) mycket rolig och underhållande text. Jag är inte smart nog för att följa och förstå dina objektivt test - bara lite i terorien :-) Men jag läsar dom ändå.
Med många vänliga hälsningar från din danska fan.
När jag bodde i Sverige hade jag alltid telefonen med mig. På gott och ont. Det var ingen smartphone, man kunde inte surfa på nätet med den eller fotografera. Den var gjord för att ringa och svara, inget annat. Ja bestämde mig när jag lämnade Sverige att också lämna mobiltelefonerandet. Fast ibland när jag är ute med bil på landsvägarna här tänker jag att jag kanske borde ha en telefon i alla fall. Om bilen stannar. Och när den s k landlinan i bostaden går ner någon sällsynt gång tänker jag rätt mycket på att jag borde ha en mobil som reserv. Men mobiler funkar rätt dåligt här. När en operatör ansökte om bygglov för en basstation satte en tokig person igång en förening med namnet "Saltspringers for Safe Technology". Föreningen bedrev en kampanj för att förhindra byggandet av den livsfarliga basstationen som hotade allas vår hälsa, och framtvingade en folkomrösting i frågan. Jag har träffat fanatikern som startade föreningen en gång, och folkomröstningen röstade ned bygglovet. Så nu får vi klara oss med medioker täckning. En fruktansvärt kontraproduktivt utveckling. Ev omdiskuterad hälsofara i mobilen ligger i handenheten, inte i basstationen. I varje fall inte om denna står på en bergstopp i vildmarken. Och när signalen är svag sänder luren med ökad styrka. Och alla jag vet som trodde på galenskapen har egen mobil i dag. Mot själva dumheten kämpar själva gudarna förgäves!
Svar från Benganbus 2015-08-09 19:11
Jag har en mobiltelefon, en Nokia från 2003, just av den anledningen du nämner,
att kunna ringa efter hjälp vid behov! :)
Eller ringa hem till min fru när jag e ute längre än planerat med Roffe!
Funkar bra!
/B

Ps. Vi hade en miljöaktivst i Sörmland som ansåg att kondensstrimmorna efter flygplan, de va CIA:s verk!
Alla blir saliga på sin fason! :)
Vad vill du säga med bilden? Att Zeiss gör mindre objektiv?
/T
Svar från Benganbus 2015-08-10 11:19
Så tänkte jag nog inte riktigt.. ;)
Men numera gör Zeiss större objektiv! :)
Jag har en 2/35 Zeiss i LTM.
Den e större/längre i alla fall än de flesta andra 2/35:or till Leica/Zeiss Ikon! :)
Det e väl som här på bilden ovan, man har valt olika konstruktioner invändigt.
Tror den långa och nya Zeiss 2/35:an var avsedd för en digital Zeiss Ikon,
en kamera som tyvärr aldrig kom.
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg