Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2906 / Vilka motiv fotar vi mest? Och test av ett Leicaobjektiv!

.  

Bornholm

Ibland blir man hemmablind, och då e det bra att "gå ut i världen" för att kolla läget! Hur det verkligen står till! Nåja, nu kanske den här världen som jag nyss kollat inte e så stor i jämförelse, men vi själva tycker nog att Fotosidan e stor! ;)

.

Fårö

Ok, till saken då!
Blev nyfiken på vilka bilder som man tar mest på Fotosidan! Och det borde nog också vara representativt för hela Sverige! Tittade på en del grupper här på FS för att försöka få en liten koll på leget! Alltså, natur, djurbilder verkar vara mest populära! De e nog så att vi e ett naturälskande folk, och då har vi kameran med oss ute i naturen såklart! Konstigare än så e det nog inte! Och så vill vi visa våra naturbilder, både på Fotosidan och på andra platser, inte så konstigt det heller!

Så mycket mer om det här blir det inte i dag,
även om man skulle kunna spåna vidare på det här fotandet, åt en massa olika håll! ;)

.

För övrigt håller jag på att testa ett objektiv! Ett Leicaobjektiv! Ett objektiv då Leica inte va så där väldigt bra på objektiv och skärpa! Kollar om jag kan se fokusskiftet på det här objektivet vid "vanlig" fotografering! Men som sagt, skärpa e inte allt här i fotovärlden! ;)

/Bengan

Inlagt 2015-08-05 11:09 | Läst 2417 ggr. | Permalink
Ser ut som en Summarit, tycker jag. Jag har en som jag sällan använder...
Naturbilder är nog bra. Naturen är alltid redo och säger inte emot. Lätt att fota m a o.
Familjebilder är nog också ett stort ämne. Egentligen är det kanske instagram man ska kolla. Men där har jag aldrig varit.
Om man inte har hund så är kameran en bra förevändning för att komma ut på promenad. Jag brukar kalla den mitt hundsubstitut (alla grannarna har hund och promenerar flitigt).



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg