Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2905 / Bildkultur i guldfiskens tid!

.

#1461108

Läste i DN i dag att en guldfisk kan vara mer uppmärksam än en människa! För ju mer uppkopplade vi är, ju kortare tid kan vi koncentrera oss på olika saker, visar ny forskning. Vi kräver snabba och korta grejer,  och gärna med belöningar, gillanden alltså, och kulturen följer såklart med! Man kör nu Hamlet på Tio minuter, men i fyra akter med en halvtimmes godispaus och vila och shopping mellan varje akt!

Och forskningen visar också att en guldfisk orkar hålla koncentrationen längre än vad den moderna uppkopplade genomsnittsmänniskan orkar! Så det kanske e bättre att visa sina fotografiska bilder för en guldfisk framöver! :)

Läs hela artikel i DN, det här e bara en trailer! :)
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturskapare-anpassar-sig-till-nytt-beteende/

/Bengan

Inlagt 2015-08-04 22:51 | Läst 2229 ggr. | Permalink
Frågan är ju vad guldfisken egentligen tar in. Jag misstänker att dess uppfattning av omvärlden är väldigt okomplicerad jämfört med människans uppfattning. I så fall inte jämförelsen så mycket värd. Men DN-artikeln tog upp ett antal intressanta frågeställningar. När folk söker underhållning funkar småsnuttar bäst, det har man känt till länge. TV-serier är alltid uppbyggda av mycket korta episoder.
Svar från Benganbus 2015-08-05 09:09
Vad guldfisken tar in, det påminner om frågan hur det är att vara en fladdermus? ;)
Det vet bara fladdermusen, och om vi skulle vilja ta reda på det, så måste vi vara en fladdermus! :)
Eller guldfisk! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg