Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2894 / Ibland så tar inspirationen slut! Vägs ände liksom! Hur gör man då?

.

Och det e väl inte så konstig, om man har fotat ett antal år, så går nog inspirationen i vågor! Men ibland tar vågorna slut! Vinden mojnar liksom! Det blir spegelblankt! Inte en enda liten inspirationskrusning på ytan finns att tillgå! Vad gör man då? Man kan sluta helt med att fota! Sälja rubbet och börja med nå't annat!

.

Men det känns som att ge upp, litet fegt liksom, så det bör finnas andra lösningar! ;)

Men man kan tex byta fotomiljö, träffa andra fotografer, å inte bara sina vabradufotar-kompisar, men ibland så räcker inte det heller för att man skall bara nöjd!

Då återstår nog bara, så tror jag i alla fall ;) att byta utrustning! :)
Att förnya sina penslar! Byta sitt fotografiska verktyg! Även om det inte blir ett helt nytt verktyg, så kan bara det att man byter till nå't intressantare verktyg skapa den här nya inspirationen som gör att man kommer upp till ytan igen och kan börja på en ny kula med fantastiskt nya eller nyskapande bilder! ;)

.

Så här kommer några tips på verktyg, å då litet äldre fotoverktyg, som man ofta hittar på en loppis! Äldre verktyg skiljer sig ofta från de moderna digitala verktygen, genom att dom inte e så monokulturella, utan mera personligheter!  Även det kan öka kreativiteten! ;)
Men se det här bara som mitt Gnesta-tips för att förnya ditt fotograferande! Å inget annat!

.

Så ni som känner att inspirationen inte riktigt e på topp, kolla på kameraloppisen nu på lördag i Gnesta! Där kan din nya karriär som fotograf ligga och vänta på dig! Missa inte den här chansen! För världen är tyvärr full av missade loppischanser och därmed tappade sugar! ;) Och som jag sa i en kommentar här nedan, det här e reklam för loppisen i Gnesta såklart! En liten reklamsköna!  :)


/Bengan

Ps. Å det finns säkert nog någon digitalkamera också på loppisen! ;)

Inlagt 2015-07-22 11:00 | Läst 2536 ggr. | Permalink
Varför jaga motiv man inte har, lägg kameran på hyllan. Sen lär väll inte redskapen skapa bilden, utan motivet som kräver sitt material och verktyg.
Svar från Benganbus 2015-07-22 11:45
Det här e bara en annons för en kameraloppis Alf! ;)
/B
Alf-Magnus 2015-07-22 12:04
Jo som alla annonser så spelar den på osäkerhet :-)
Det är nog lönsammare att förnya hjärnan bakom sökaren. Det är där bilderna ses och blir till.
Jag tror du blandar ihop lust med inspiration. En ny kamera kan skapa lust att fota, men man inspireras nog inte i samma utsträckning till nya fotografiska ideer.

Kan ta ett exempel: en yrkesfotograf kan känna stor olust att fotografera men tvingas ut, men väl ute på uppdraget behöver hen inte sakna inspiration till bra bildlösningar. Men utan tvånget hade det inte blivit några bilder pga brist på lust.

Jag upplever att många tappar lusten. En vanlig anledning är en känsla brist på motiv. Nya prylar blir en tillfällig stimulans, men ska man långsiktigt ha lust att hålla uppe tempot så kan det krävas att man går in mer i sitt fotograferande. Att man verkligen ger sig ut kl 3 på morgonen så att landkapsbilderna får det rätta ljuset osv. När man väl satt sig i rätt situation saknas nog inte inspirationen.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg