Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2890 / Leica, Contax, Nikon och en massa andra kameror!

.

Sitter och tittar på en fotoutrustning! Nåja, det e en fotoutrustning på en tidning! Fotograferna står uppställda bakom en massa intressanta kameror! Och här finns det godbitar! Fast jag undrar, finns det nån Leica med på bilden....? Jo kanske, några har nog Leicor hängande runt halsen.. och någon mätsökar-Nikon då? Kanske det med, men det e nog sina egna kameror som dom har hängande runt halsen!? Firmans utrustning står på golvet!

.

Men Ok, läser i alla fall just nu boken om bildtidningen Se och om några av de fotografer som arbetade för tidningen från 1938 fram till nedläggningen 1981. Och det e inga dåliga fotografer, för att ta några av dom, Lennart, Nilsson, Tore Johnson, Jan Delden, Anders Engman och Sven-Gösta Johansson!

.

Boken blir även en historiebok, då tidningen Se även bevakade världshändelserna under den här tiden! Tex slutet av Andra världskriget, Ungernrevolten, Suezkrisen, Vietnamkriget osv! Och viktiga sporthändelser va också med! Ingo/Floyd tex!

.

Och annat viktigt!

Det här e en spännande historia, från den tiden då det fanns bildtidningar värda namnet! Och fotografernas berättelser om den här tiden e ofta både rolig, spännande och mustig! Mycket mustigt ibland! ;)

/Bengan

Inlagt 2015-07-19 15:00 | Läst 1954 ggr. | Permalink
Jag har den boken. Mycket intressant! Och visst saknar man tidningen Se!
Se var en förbaskat bra tidning och förövrigt rena guldgruvan där på bilden, "redaktionsutrustningen" och vad propert klädda herrar fotografer.
Jag skulle gärna läsa den boken. Men det är så besvärligt att få hit svenska böcker. Jösses vad mycket prylar dom släpade runt med.
vaktmästaren   2015-07-19 18:30
Om det underlättar så har boken ISBN-nummer: 978-91-7139-881-9
EGW   2015-07-19 20:07
Tack! Men det är inte indentifikationen av boken som är problemet. De flesta svenska böcker distribueras helt enkelt inte till Nordamerika. Ska man ha en får man försöka med en svensk bokhandel som skickar den med post.
Den första bilden, den med alla fotografer och all utrustning, visar med högönsklig tydlighet att utrustningens varumärke inte spelar någon roll för bra fotografer. Sätt bara något i händerna på dem så tar de bra bilder.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg