Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2882 / Kurt Gödel och Olympus OM-1

.

Ibland snöar jag in på saker, nu har jag snöat i på Kurt Gödel under några dagar! Han va spännande! Det började med att jag läste en artikel om maskinentelligens, och kom såklart in på Gödel och ofullständighetsteoremen! För frågan va i artikeln som jag läste, kan maskinintelligens göras lika intelligent som vår hjärna? För man borde ju kunna fylla en dator med all mänsklig kunskap som vi har samlat på oss under årtusenden! Å se'n e väl allt klart! Vi har ju schackdatorer,  Jeopardydatorer, datorer som kör bilar, flyg och datorer för aktiehandel osv!  

Nåja, nu e det här nog inte så lätt som det låter, eller att vår hjärna e lik en dator! (Som tur är)
Så tror jag Gödel skulle ha sagt! 
Hoppas jag! :)

.




Vad gäller andra intelligenta maskiner, så skall jag skaffa ett batteri till Olympus OM-1:an, då det satt en filmrulle i kameran! (Jag brukar alltid hitta en rulle film i en kamera då och då)

Carpe Olympus just nu!
/Bengan 

Inlagt 2015-07-09 14:08 | Läst 1841 ggr. | Permalink
Mja, Gödels ofullständighetsteorem i sin fotografiska tappning säger väl att varje tänkbar fotoutrustning är ofullständig, oavsett hur stor och omfattande den är... Även den mest välutrustade fotograf drömmer med nödvändighet om nästa lilla dyra pryl, som skulle göra det möjligt att få alla de pangbilder man missar nu.

;-o
Svar från Benganbus 2015-07-09 16:38
Du kan din Gödel Per! :)
/B
Ni är en ständig källa till nöje pojkar! Får nog bli en tur till Wikipedia (eller NE) innan man kan hänga med i denna diskussion.
Kamerastädning är en bra sommaraktivitet. Skall nog ta och städa lite i kameraskåpet jag med. Måste bara plantera om chiliplantan först.
Svar från Benganbus 2015-07-09 17:45
Det behövs nöjespojkar som senare blir män, det har den senaste forskningen kommit fram till! :)
"Efter att ha fött upp mjölbaggar i över tio års tid kan nu forskarna äntligen förklara varför män existerar över huvud taget." : ))
Rubrik i DN!
Så de så!
/B
EGW 2015-07-09 17:58
Den kommentaren i DN gav mig dagens garv!
Datorer och mänsklig intelligens i ju något som gärna diskuteras. Själv arbetade jag med datorer under hela mitt yrkesverksamma liv, bl a med programmering och systemdesign. Så jag har min uppfattning om vad datorer egentligen är för något. När man talar om intelligens inbyggd i datorer så är det något helt annat än mänsklig intelligens. Bakom står ett programmerarlag som (i bästa fall) varit väldigt intelligent och byggt in stort förutseende i programmen. Den där IBM-datorn Big Blue som sensationellt spöade en världsmästare i schack var knappast intelligent, den hade bara ett program som byggde på analys av schackmästarens spelstil och var ytterst skickligt utformat. Den där segern var mest något kuriöst.

Att fundera över datorer med mänsklig intelligens är i mina ögon science-fiction-romantik. Kul filmer har baserats på idén, och människans fantasi är nog ett värdigt föremål för tillämpning av Gödels idéer.
Fina bilder och trevlig läsning! Har ingen OM-1:a men väl en 2:a/ Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg