Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2878 / Måste kommentera Greklandsläget! Ursäkta andra bloggen idag!

.

Rain Man..

Men det e såklart bilder i bloggen! För det e ju en fotosida som bloggen ligger på!

Men vad gäller Grekland, så hittade jag en, som jag tycker, bra analys av Greklandsläget! Det va SvT:s ekonomikommentator Peter Rawet som gjorde analysen, då en av Greklands stora långivare nu äntligen sagt offentligt vad som behövs för att få Grekland på fötter – skuldavskrivning.

.

Sväng

Så här skriver Peter Rawet på SvT.
Vän av ordning” tycker väl att Grekland också måste göra sitt för att förbättra landets möjligheter. Javisst, det är rimligt – men vi måste ändå tala om det recept av nedskärningar som långivarna kräver faktiskt får en motsatt effekt. Förutsättning är nämligen i dagsläget att Greklands ekonomi krymper. Nobelpristagaren Paul Krugman har visat att en ökning i statens överkott med en procent kostar den Grekiska ekonomin ett fall med tre procent. Eftersom ekonomin alltså krymper så ökar också skuldernas andel av ekonomin – hänger du med? Effekten blir alltså motsatt vad både greker och långivare vill uppnå om långivarna väljer denna kamerala syn.

De rika grekerna har redan flyttat tillgångar (och kanske sig själva) till finansiella paradis som London. Kvar finns bara de fattigaste och en allt mer utarmad medelklass.

Det gör egentligen euroländernas ledares val ganska lätt. Antingen skickar man pengar för att klara en övergångsperiod (den kommer att bli lång) eller så kommer man få skicka nödsändningar med mat. Det senare alternativet trodde nog många inte att vi skulle få uppleva i Europa år 2015.
(Peter Rawet)

Vad jag tycker e konstigt, är att man fotsatte det här osmarta pokerspelet från IMF till vägs ände! De va principer som gällde liksom! 
"De här e inte smarta män som bluffar, utan idioter som menar allvar" va det nå'n som skrev en gång!

.

Slussen

Att pressa in nationer i ett hörn, brukar även leda till att utomparlamentariska krafter växer! Kommer att tänka på de ekonomiska straffen, eller vad man kan kalla det för, som man lade på Tyskland efter första Världskriget! Numera vet vi vad resultatet blev av det "bötesstraffet!"  
Så man måste nog jobba litet smartare hos IMF! 

/Bengan

.

Inlagt 2015-07-06 13:18 | Läst 1465 ggr. | Permalink
Resonemanget känns helt rätt. Det är alldeles för lätt att utkräva skyldigheter och motprestationer utan att egentligen veta hur läget är och vad det kan ge för konsekvenser.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg