Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2870 / Varning! Känsligt ämne! Å bara två bilder! Så känsliga personer läs inte det här!

.

Kväll i Garda

Läste på Svt-nyheter, "Svenska folket är mycket missnöjt med hur frågan om invandring sköts. Enligt en ny Sifo-mätning är 65 procent kritiska. Och allt fler väljare vill att riksdagspartierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där partierna tycker lika."

Det här är väl inga nyheter? Så här har jag uppfatta det under många år, men nu har Sifo och kanske vissa politiska partier upptäckt det här också!? Kan man säga att man lever i skilda världar? Jag menar gemene mans värld och vissa politikers världar?

.

a room with a view

Och man måste nog ha mera kontakter med verkligheten hos de politiska partierna!
Och inte kalla den som vill diskutera invandring för rasist hela tiden!
För då kommer vi bara till det ställe där vi är nu!

Och för att det inte skall bli något missförstånd, jag gillar inte SD!
Men jag tror ändå schyssta diskussioner är viktiga i en demokrati!
Å man kan inte bara bua ut en motståndare på dennes möten för att man inte gillar motståndarens argument! Då blir det ingen sakdebatt!

Ha nu en bra dag, trots innehållet i den här bloggen! :)
/Bengan!

Inlagt 2015-06-30 11:03 | Läst 4267 ggr. | Permalink
Jag tycker man bör ta debatten med SD, för när det gäller allt som många av deras väljare är missnöjda med så beror de problemen INTE på invandringen.
PO Tidholm har uttryckt det mycket bra här: http://www.st.nu/kultur/folkhemmets-forandring-ar-inte-invandrarnas-fel
Hittills har jag dessvärre sett alla försök att samarbeta med SD torpederas av att de vill dra in invandringen som största orsak till alla problem, och lirka in sin skeva syn som ett villkor för samarbete.
Bra skrivit, Bengan!
De verkliga rasisterna är ju politikerna själva som fullständigt struntat i integrationen av invandrarna. Det är politikernas fel, när gängkriminalteten frodas. Det är brist på integration. Sverige är inte något lyckoland per automatik. Glöm inte de ständigt höga självmordstalen i folkhemmet. Politikerna tycks ju tro att bara man får komma hit så är lyckan gjord och de fyller sig själv till brädden med självbelåtenhet och upphöjdhet ovan all kritik. Den som vågar kritisera stoppas snabbt in i rasistfållan.
Nej, det är tråkigt med missförstånd, men jag gillar SD!!
2015-06-30 18:33   Jan Lindström
Som du säger, ta debatten på ett sakligt sätt.

Det råder brist på allt. Skola, omsorg, bostäder. Snart kommer väl armetälten fram.
Såklart måste man diskutera invandringspolitiken, varför skulle man inte göra det? Det verkar ju helt korkat att ignorera 17 procent av väljarkåren. Jag förstår egentligen inte varför. Tycker man något är fel får man väl argumentera med motståndaren.

Fast nu verkar ju debatten kommit igång lite till sist...

Ibland kan jag tro att politiker inte riktigt lever i den vanlige medborgarnas tillvaro. Reinfeldt tyckte vi skulle "öppna våra hjärtan" - jag är inte säker på att han bor i Danderyd, men där har man inte öppnat några hjärtan för flyktingar (möjligtvis betalade man för att de skulle bo någon annanstans). Hur många politiker bor i "segregerade" områden - inte många tror jag.

Och som vanligt är det lätt att bli stämplad som inte "politiskt korrekt" i Sverige om man råkar ha en åsikt som inte är "politiskt korrekt" - vad det nu är? Själv är jag väl inte helt politiskt korrekt. Jag tror t.ex. inte på ett mångkulturellt samhälle. Jag tror kulturer trivs bäst där de är hemma.

Jag tycker väldigt mycket om "arabisk" musik. När jag säger det till kompisar är de helt oförstående, tror kanske jag blivit muslim. Men som sagt: gillar musiken.. Föresten är musik förbjuden i många stater med helt vansinniga versioner av islamitiskt styre. Den sortens mångkultur kan jag tänka mig, och den har vi ju redan. Tyvärr är det väl så (min åsikt) att det är USA som står för det mesta trycket av (populär)kultur.

/T
2015-07-01 09:35   Lars Svanström
Dagen DN innehåller ett intressant inlägg i frågan, http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/ofornuft-och-kansla-harskar-i-var-tid/(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg